Bush hoeft e-mailprobleem niet uit te leggen

Dit artikel delen:

President Bush hoeft niet uit te leggen hoe het komt dat het Witte Huis de afgelopen jaren miljoenen e-mailberichten kwijtraakte. Dat oordeelde een federale rechtbank in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse president Bush hoeft geen verdere uitleg te geven over de opslagproblemen in het Witte Huis waardoor vorig jaar miljoenen e-mailberichten verloren gingen. Dat oordeelde een federale rechter in Washington DC. Volgens de rechter heeft het administratieve bureau van Bush te weinig ‘onafhankelijk gezag' om te vallen onder de Amerikaanse Wet Openbaarheid van Bestuur.

De afgelopen jaren raakte het Witte Huis meer dan vijf miljoen e-mailberichten kwijt doordat het oude elektronische opslagsysteem in 2002 aan de straat werd gezet. Verstuurde en ontvangen mailtjes werden lange tijd niet goed opgeslagen. De periode waarover berichten missen, begint bij de invasie in Irak en loopt door tot na Orkaan Katrina.

Geëist

Door de uitspraak van de federale rechter hoeft het Witte Huis de documenten die betrekking hebben over de e-mailproblemen, niet openbaar te maken. Dit was geëist door het platform Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW). Directeur Melanie Sloan van CREW: "De regering-Bush gebruikt het juridische system om te voorkomen dat het Amerikaanse volk de waarheid achterhaald over de miljoenen verloren e-mails."

In januari 2008 bekende een woordvoerder van Bush dat er inderdaad mogelijk e-mailberichten zijn verloren gegaan. Het Witte Huis heeft overigens altijd ontkend dat er ooit e-mailbewijs opzettelijk is vernietigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Grappig; als ik bij mijn baas 5 miljoen e-mails laat verdwijnen op onze Exchange Server, krijg ik te horen dat ik de volgende dag niet meer hoef te komen; het wordt gezien als 'frauduleren met kennis van zaken'. President Bush ontspringt de dans met gebruik van het USA-Recht Systeem, vraag me af wat voor een soort 'Recht Systeem' dat is: Republikeins?

@Mark Peter
maar als je die e-mails laat verdwijnen in opdracht van je bush, eh, baas, dan ben je een brave en trouwe medewerker.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-18T15:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.