Managed hosting door True

Samenwerking ICT-leveranciers tegen webdreigingen

Dit artikel delen:

Cisco, Intel, Juniper Networks en Microsoft hebben zich verenigd in het Industry Consortium for Advancement of Security on the Internet (ICASI). Dit is een samenwerkingsverband dat zich inzet om de ict-infrastructuur van bedrijven, burgers, organisaties en overheidsinstellingen te beschermen tegen webdreigingen op beveiligingssystemen van meerdere leveranciers.

Grote ict-leveranciers waaronder Cisco, Juniper Networks en Microsoft hebben zich verenigd in het Industry Consortium for Advancement of Security on the Internet (ICASI). Het consortium wil de ict-infrastructuur van burgers, organisaties, en overheidsinstellingen beter beschermen tegen webdreigingen op beveiligingsystemen van meerdere leveranciers.

Vaak is de beveiliging van de ict-infrastructuur ondergebracht bij verschillende leveranciers. De anti-virussoftware wordt bijvoorbeeld geleverd door een andere bedrijf dan de firma die zorgt voor de beveiliging van de vpn-verbindingen. De samenwerking moet ertoe leiden dat de verschillende leveranciers hun producten beter op elkaar afstemmen en zo gezamenlijk sterker staan tegen de steeds groter wordende webdreigingen.

De oprichters schrijven in een gezamelijk bericht dat "de dreigingen op het internet zich de laatste jaren hebben ontwikkeld van virussen en wormen naar meer geraffineerde, geheime aanvallen die tegelijkertijd verschillende producten of gedeelde protocollen in producten aanvallen. Binnen ICASI werken ict-leveranciers samen om deze bedreigingen te bestrijden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-30T18:03:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.