Managed hosting door True

Docent schrijft boek over ICT Security

 

boek ict security

Docent Boris Sondagh van het Albeda College in Rotterdam heeft een leerboek geschreven met de titel 'ICT Security; het praktisch beveiligen van computersystemen, digitale media en netwerkverbindingen'. Het boek is bedoeld voor het opleiden van ict-medewerkers, ict-beheerders, netwerkbeheerders en zogeheten Particulier Digitaal Onderzoekers.

Het boek ICT Security is volgens auteur Boris Sondagh breed inzetbaar. "Kennis van encryptie en wachtwoorden, veilige e-mail en internet en wat social engineering betekent zou volgens mij tot de standaardkennis van ict'ers moeten behoren. Dat is op dit moment nog niet het geval."

Elk hoofdstuk van het boek heeft de vorm van een drietrapsraket: na een theoretische uitleg van een onderwerp volgen een praktijkoefening en een samenvatting van de behandelde stof. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn social engineering, cryptografie, digitale authenticatie, de beveiliging van datadragers, netwerkverkeerbeveiliging, beveiligde dataverbindingen, data verwijderen en wireless netwerkbeveiliging.

Het boek "ICT Security; het praktisch beveiligen van computersystemen, digitale media en netwerkverbindingen" is te koop in de ict-boekwinkel van Computable.nl.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2647270). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×