Managed hosting door True

Docent schrijft boek over ICT Security

Dit artikel delen:
boek ict security

Docent Boris Sondagh van het Albeda College in Rotterdam heeft een leerboek geschreven met de titel 'ICT Security; het praktisch beveiligen van computersystemen, digitale media en netwerkverbindingen'. Het boek is bedoeld voor het opleiden van ict-medewerkers, ict-beheerders, netwerkbeheerders en zogeheten Particulier Digitaal Onderzoekers.

Het boek ICT Security is volgens auteur Boris Sondagh breed inzetbaar. "Kennis van encryptie en wachtwoorden, veilige e-mail en internet en wat social engineering betekent zou volgens mij tot de standaardkennis van ict'ers moeten behoren. Dat is op dit moment nog niet het geval."

Elk hoofdstuk van het boek heeft de vorm van een drietrapsraket: na een theoretische uitleg van een onderwerp volgen een praktijkoefening en een samenvatting van de behandelde stof. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn social engineering, cryptografie, digitale authenticatie, de beveiliging van datadragers, netwerkverkeerbeveiliging, beveiligde dataverbindingen, data verwijderen en wireless netwerkbeveiliging.

Het boek "ICT Security; het praktisch beveiligen van computersystemen, digitale media en netwerkverbindingen" is te koop in de ict-boekwinkel van Computable.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-07-18T16:37:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.