Managed hosting door True

Google levert encryptie-toolkit voor beginners

 

Om encryptie makkelijker toe te voegen aan applicaties, komt Google met een open source tool voor ontwikkelaars. KeyCzar is bedoeld voor ontwikkelaars die niet bekend zijn met cryptografie.

Google heeft een open source toolkit uitgebracht die het voor ontwikkelaars makkelijker moet maken encryptie te gebruiken in applicaties. De toolkit, genaamd KeyCzar, is ontwikkeld door Steve Weis van Google en Arkajit Dey van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en is beschikbaar onder de Apache 2.0 licentie.

De toolkit is bedoeld voor ontwikkelaars die niet bekend zijn met het toepassen van cryptografie in programma's. Google merkt dat ontwikkelaars die geen kennis hebben van cryptografie bijvoorbeeld verouderde algoritmen gebruiken of de noodzaak van key rotatie vergeten. Daardoor kunnen er beveiligingslekken in de software ontstaan.

KeyCzar is te gebruiken met de programmeertalen Java en Python. Een toolkit voor C++ wordt nog uitgebracht. De code van KeyCzar en de documentatie is beschikbaar bij Google Code.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2674264). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×