Google levert encryptie-toolkit voor beginners

Dit artikel delen:

Om encryptie makkelijker toe te voegen aan applicaties, komt Google met een open source tool voor ontwikkelaars. KeyCzar is bedoeld voor ontwikkelaars die niet bekend zijn met cryptografie.

Google heeft een open source toolkit uitgebracht die het voor ontwikkelaars makkelijker moet maken encryptie te gebruiken in applicaties. De toolkit, genaamd KeyCzar, is ontwikkeld door Steve Weis van Google en Arkajit Dey van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) en is beschikbaar onder de Apache 2.0 licentie.

De toolkit is bedoeld voor ontwikkelaars die niet bekend zijn met het toepassen van cryptografie in programma's. Google merkt dat ontwikkelaars die geen kennis hebben van cryptografie bijvoorbeeld verouderde algoritmen gebruiken of de noodzaak van key rotatie vergeten. Daardoor kunnen er beveiligingslekken in de software ontstaan.

KeyCzar is te gebruiken met de programmeertalen Java en Python. Een toolkit voor C++ wordt nog uitgebracht. De code van KeyCzar en de documentatie is beschikbaar bij Google Code.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-14T10:16:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.