'Spionagesoftware' belaagt computers

Dit artikel delen:

Computers bevatten over het algemeen tientallen programma's om gebruikers te bespioneren. Zo is het veel voorkomende Coolwebsearch een ware plaag.

Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse internetaanbieder Earthlink en Webroot Software, leverancier van hulpmiddelen om spionagesoftware op computers te herkennen en te verwijderen. Sinds Webroot het programma Spyaudit heeft uitgebracht begin dit jaar zijn in totaal twee miljoen scans uitgevoerd. Bij deze controlerondes kwam de software 54,8 miljoen programma's voor spionage tegen, een gemiddelde van 26 programma per scan. De populariteit van deze scans zit stevig in de lift.
 
De spionagewaar van Coolwebsearch heeft de afgelopen tijd een notoire reputatie opgebouwd. De programma's van dit bedrijf vervangen ongevraagd de startpagina van de browser en andere instellingen voor websites van betalende klanten, zodat computergebruikers doorgesluisd worden naar deze adressen. Dit bedrijf past deze software voortdurend aan om filtersoftware en andere beveiligingsmiddelen op computers te

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ongevraagd de startpagina aanpassen, het automatisch doorsluizen naar NIET opgevraagde sites en het aanpassen van je internet explorer werkbalk ..... ik vindt het een inbreuk op mijn privacy, zeer irritant, ongepast, ongevraagd, onwenselijk ... etc .....

Het verwijderen van deze ellende op mijn pc en die van mijn vrouw en kinderen is ook nog eens verschrikkelijk tijdrovend. Om je te beschermen tegen al deze ongevraagde troep kan je wel 5 anti-spyware programma's laten draaien ... en dan toch schiet er zo af en toe wat doorheen.

Wordt het niet eens tijd om deze agressive spyware makers op internationaal niveau eens goed aan te pakken? Naar mijn idee zullen de kosten die de overheden moeten maken voor de opsporing van deze lieden snel terugverdient worden. Het aanpakken zal in het bedrijfsleven en partikulier een hoop manuren en kosten voor de aanschaf van software schelen.

Wat mij betreft een fikse gevangenis-straf (2 jaar of meer) en een geldboete voor de makers, aanbieders en betalende klanten van alle spy-ware die zich ongevraagd op een pc nesteld.

Misschien een tip om over te stappen op de Mozilla Firefox-browser en het Mozilla Thunderbird-mailprogramma? Vrijwel alle virussen en spyware worden geschreven voor Internet Explorer en Outlook Express en bovengenoemde programma's hebben er minder tot geen last van.

Ik zelf gebruik bovenstaande programma's al ruim een half jaar naar volle tevredenheid. Firefox werkt nog niet op alle websites voor 100% maar de 1.0-versie is ook nog niet uit (wordt einde dit jaar verwacht).

Op http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp is te zien dat Mozilla al door ruim 14% van de gebruikers van het internet gebruikt wordt om te surfen en het percentage neemt elke maand toe.

Zie http://www.mozilla.org voor meer informatie en gratis downloads.

Bart, vaak wordt spyware meegeïnstalleerd met de expliciete toestemming van degene die een ander programma wil installeren. Neem Kazaa, ze vertellen gewoon dat er spyware inzit.

We moeten juist niet van deze wereld één grote politiestaat willen maken. Het probleem zit gewoon bij de gebruiker. Een browser ís niet een soort televisiescherm waarmee je naar een verzameling sites kijkt, een browser voert actief opdrachten uit met html e.d. Bovendien ís Windows geen plank waar je naar believen programma's op kunt plaatsen en eraf kunt halen alsof het een stelletje pannen in een kast zijn. Windows heeft de neiging te vervuilen met virussen, programmaresten na deïnstallatie, spyware, logbestanden, bakbestanden, hijacks en ga zo maar door. Dat je dat niet wilt is logisch, ga dan dus met beleid met je computer en het internet om en leer dat je huisgenoten of desnoods laat je jezelf door hen onderrichten. Kennelijk heb je totaal verkeerde verwachtingen van je computer en wat andere mensen allemaal nie mosse magge op het internet. Met jou verwachtingen zijn er maar een paar oplossingen; 1) De computer de deur uit, 2) "Ze" (de overheden) moeten het verbieden of 3) plemp een Rebornkaart in je computer. Of je zet dit soort irreële verwachtingen overboord en je gaat met beleid met je computer om, goedemorgen.

Er is een goed programma te downloaden op ZDNET.nl en dat heet Advanced Windows Care 2.3..Het is te vinden rechtsboven op de site.Ondanks het gebruik van Firefox was toch Coolwebsearch en CWshredder op mijn computer aanwezig doch met bovengenoemd programma heb ik alles verwijderd.Een zeer uitgebreid programma met veel mogelijkheden om ongewenste troep te verwijderen.Succes iedereen die dit programma gaat gebruiken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-16T11:53:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.