Managed hosting door True

Quality Mentor en Sequrit bieden hack-training

Dit artikel delen:
Hacking

Traininginstituten Quality Mentor en Sequrit gaan samen verkorte intensieve Certified Ethical Hacking (CEH)-trainingen geven die worden afgesloten met een officieel examen. De CEH-trainingen zijn bedoeld voor diverse ict-specialisten zoals systeem- of netwerkbeheerders, applicatiebeheerders, webbeheerders, it-managers, securitymanagers of it-auditors. Tijdens de zeer intensieve CEH-training leren de deelnemers in vier dagen alles over scannen, testen, hacken en beveiligen. Dit alles staat onder leiding van ict-securityspecialist Wayne Burke.

Cybercriminaliteit is op dit moment de snelst groeiende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij veel bedrijven, overheden en organisaties worden websites gehackt, digitale informatie gestolen en servers belaagd met virussen of spamberichten. Toch staat it-beveiliging vaak laag op de agenda bij directies en management. Dit kan vergaande financiële consequenties of imagoschade tot gevolg hebben. Het opleiden van eigen it-specialisten op het gebied van ‘ethical hacking’ is een essentieel wapen tegen deze vorm van onveiligheid. Geschoolde securityspecialisten beveiligen bedrijven, vitale infrastructuren of consumentendiensten effectiever en kunnen sneller reageren bij calamiteiten.

Wayne Burke

Quality Mentor heeft een speciaal samenwerkingsverband gesloten met Sequrit, de organisatie van Wayne Burke, een internationale expert in ethical hacking. Burke: ‘Wij zijn voortdurend bezig om bedrijven te helpen om hun visie op security te optimaliseren. Het is dan ook mijn passie om mensen in een praktijkomgeving te leren kwaadwillende hackers op te sporen of te bestrijden. Het opleiden van de eigen it-specialisten biedt een bedrijf of organisatie een veel grotere garantie op meer ict-veiligheid.’

Burke en zijn medewerkers hebben veel veiligheidsbeoordelingen, Penetration Tests en op maat gemaakte trainingen gedaan voor grote internationale bedrijven, vele veiligheidsorganisaties en een groot aantal Amerikaanse, Europese en Aziatische overheidsinstellingen.

Officieel certificaat

De training is vooral gericht op begripsvorming en praktijkervaring, doordat meer dan 80 procent van de tijd wordt besteed aan oefeningen in een Linux-omgeving. De cursus wordt klassikaal gegeven door Wayne Burke, die tijdens de lessen actief bezig is met de cursisten, doordat hij opdrachten en oefeningen geeft en allerlei vragen samen met de groep behandeld. Bij aanvang ontvangen de deelnemers kosteloos een Netbook, met daarop de studiekit met een grote hoeveelheid theoretische en praktische tools (10 GB). Na afloop van de vierdaagse training krijgt de ict-professional een examenvoucher, waarmee men in een dag het examen kan maken. Bij het goed afleggen volgt direct het officiële Certified Ethical Hacker-certificaat. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-04-26T11:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.