CA zet security op prioriteitenlijst voor 2005

Dit artikel delen:

Computer Associates maakt zijn plannen bekend op het gebied van security. De software-ontwikkelaar en -leverancier ziet dat als één van de speerpunten voor 2005.

CA gaat een uitgebreide, geïntegreerde en open identity & access management (IAM)-architectuur bouwen die ervoor zorgt dat it-organisaties hun omgeving beter kunnen beveiligen en succesvol om kunnen gaan met de huidige complexiteit en het groeiend aantal interne en externe eindgebruikers. Met de recent geïntroduceerde eTrust Identity Access Management r8 suite is de eerste stap op weg naar een dergelijke architectuur inmiddels gezet.


CA zal de recent overgenomen technologie van Netegrity blijven doorontwikkelen en integreren in de eTrust IAM Suite. De Netegrity producten zullen volledig worden opgenomen in de eTrust IAM Suite r9, terwijl de individuele productmogelijkheden ook verder zullen worden ontwikkeld. De verschillende releases zullen rond de zomer gefaseerd worden uitgerold. eTrust IAM Suite r8 is eind februari beschikbaar in Nederland.

CA’s strategie richt zich verder op het beter afstemmen van it op de organisatie door het bereik van provisioning-oplossingen uit te breiden. Zo zullen eTrust Admin en eTrust IdentityMinder-eProvisioning uitgebreid worden met federation- en webservices provisioning-mogelijkheden voor zakelijk gebruik. Tevens zal klanten een naadloze migratie naar de nieuwe provisioning-oplossingen geboden worden. Deze oplossingen zullen in de zomer van 2005 beschikbaar zijn.

Voortbordurend op eTrust Traction Minder gaat CA later dit jaar een 'brede' webservices security-oplossing op de markt brengen. De oplossing zal identity-mogelijkheden met netwerkbeveiligingsmechanismen bevatten. 

Tot slot zet de onderneming zijn identity federation-strategie voort met de ondersteuning van SAML 2.0 in eTrust SiteMinder in de zomer van 2005. Nieuwe versies van eTrust-oplossingen bieden uitgebreide auditing en provisioning-mogelijkheden voor federale omgevingen. De oplossingen stellen eTrust gebruikers ook in staat om hun gebruikers meer controle te geven over hoe en met wie hun persoonlijke informatie wordt gedeeld binnen federale omgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-03T12:34:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.