RUG wint Surf Security Award 2014

Dit artikel delen:

De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) heeft de Surf Security Award 2014 gewonnen voor hun bewustwordingscampagne ‘Your bytes are your babies’. Volgens de jury werd in de campagne op pakkende en originele wijze het belang van informatiebeveiliging onder de aandacht gebracht.

De universiteit plaatste overal op de campus babypoppen om medewerkers te attenderen. Daarna ontvingen ze een geregisseerde phishing mail om hen bewust te maken. Schokkend was dat veel medewerkers in de val trapten en zonder enige argwaan hun gegevens invulden. Door de resultaten van de actie met de werknemers te delen en vervolgens workshops over phishing  te organiseren, werden medewerkers zich bewuster van mogelijke dreigingen.

Prijs

De Surf Security Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, initiatief of idee met een substantiële bijdrage aan het (collectieve) beveiligingsniveau van de Surf-doelgroep. Twee van de initiatiefnemers van de RuG-campagne kregen de prijs, 2500 euro, uitgereikt. ‘Deze campagne laat zien dat met gebruik van creatieve middelen een grote impact behaald kan worden voor een onderwerp dat doorgaans weinig aandacht heeft van de gemiddelde gebruiker’, zei Wim Biemolt, juryvoorzitter van de award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heel goed dat men naar de risico's van de IT gebruikers kijkt. Het begint met bewustwording en training om het risico te verkleinen.

Veel bedrijven kijken naar defensive en offensive security, maar vergeten de gebruikers. De meest recente en grotere hack Twitter, NYT zijn allemaal begonnen met een (spear)phishing campagns

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-14T09:09:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.