IBM geeft spammers koekje van eigen deeg

Dit artikel delen:

IBM pakt spammers aan met FairUCE. Deze nieuwe technologie zou volgens Big Blue effectiever tegen spam zijn, doordat het de 'domein identiteit' van een e-mailbericht analyseert.

Wanneer vermoedt wordt dat een e-mailbericht spam is, wordt het teruggestuurd naar de originele zender. Met andere woorden:  spammers worden terug gespammed.

IBM zegt dat de technologie verschil ziet tussen een nep e-mailbericht, zoals van de vele PayPal scams, en een echt e-mailbericht dat afkomstig is van een betrouwbare bron.

FairUCE staat voor 'Fair Use of Unsolicited Commercial E-mail'. De technologie is de eerste stap van IBM in de bestrijding van spam. Met deze technologie wordt ook voor het eerst de data teruggestuurd naar de spammer.

De kans dat legitieme e-mailberichten worden teruggestuurd is echter aanwezig, maar IBM is niet bang voor veel klachten omdat de e-mailberichten alleen maar worden teruggestuurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Leuk idee. Maar op die manier wordt er wel dubbel zoveel verkeer gegenereerd op het Internet.

Dat dubbele verkeer zal maar tijdelijk zijn. De spammer immers krijgt te maken met vollopende servers. Die vallen dan vanzelf uit... :-)

als je een systeem door zijn knieen wil krijgen zul je het ten overvloede moeten voeden met wat het verstuurd. Dus op zich een goed idee maar ik zou de mailtjes opslaan om in een batch de handel terug te sturen, dan krijgen de originele verzenders ECHT een koekje van eigen deeg: DOS

Hayco,
Een VROS auto van de politie moet ook hard rijden om een hardrijder te kunnen pakken, dat is dus een dubbele belasting op het millieu, het gaat er echter om dat de wet te hard rijden verbiedt.
Dus is het een investering met de hoop een doel, minder hardrijders en dus eveneens minder millieu belasting, te bereiken.

In dit geval is de investering een hogere netwerk belasting met de hoop het doel, minder spam en dus eveneens minder netwerk belating, te bereiken.

Gr. Succeed, een notoire hardrijder, maar geen spammer ;-)

Leuk die vergelijking met die politie auto... maar die rijdt dan WEL achter een echte hardrijder aan... en niet achter een "mogelijke hardrijder" :)

Dan dit: Ik heb op mijn domein een zgn. SPF-record aangemaakt, dat zou - theoretisch - spammen onder mijn domein moeten verhinderen... heb dat ook weer uitgeprobeerd met verschillende andere domeinen (via een andere mail server), tot nu toe heb ik nog niet veel van een goed functioneren daarvan gemerkt! Jammer, het zou zo mooi zijn als het werkte...

En tenslotte dit: Wel ja, waarom niet... het Internet ìs al zo traag, kan nog wel iets trager (zal KPN leuk vinden, verkopen ze tenminste weer wat van die snellere DSL lijnen); ik zit zelf op DSL, maar bij tijd en wijle zou ik denken dat ik weer via mijn 56K6je zit te werken!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-03-23T10:39:00.000Z Redactie Computable/PCM