IBM voegt FortyCloud toe aan cloudaanbod

Dit artikel delen:
IBM

Ict-gigant IBM voegt het dienstenaanbod van FortyCloud toe aan zijn IBM Marketplace. Het gaat om beveiliging en compliancy-diensten die een aanvulling vormen op het aanbod van IBM's clouddiensten. IBM positioneert de diensten van FortyCloud als security-as-a-service (SaaS).

Het gaat onder meer om firewall, vpn, encryptie, monitoring en audit-diensten die als webdienst worden geleverd. De cloud marketplace van IBM bestaat uit ruim honderd SaaS-applicaties die geleverd worden via IBM's platform-as-a-service Bluemix. Ook beheerplatform Softlayer (infrastructure-as-a-service - IaaS) is verbonden aan de marktplaats waar IBM zijn cloud-diensten aanbiedt.

FortyCloud spitst zich toe op software defined networking (sdn), security tools voor webbeveiliging, encryptie, firewalls, logs en alerts die direct kunnen worden aangepast aan nieuwe wet en regelgeving en bedrijfsbeleid. Het niet beursgenoteerde bedrijf levert die onderdelen in één cloud-distributie. Onder de klanten bevinden zich onder andere zorg-instellingen.

Volgens IBM is beveiliging één van de grootste zorgen bij bedrijven die overstappen naar cloud computing en stijgt de vraag naar diensten voor webbeveiliging van cloud-infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-04-21T11:59:00.000Z Pim van der Beek