De Hoge Dennen investeert in Pseudonimiseer

Dit artikel delen:
Euro

Investeringsmaatschappij De Hoge Dennen Capital neemt een minderheidsbelang in Pseudonimiseer. Dit is een Amsterdamse specialist in privacybescherming bij data-analyse. Met de financiële steun van de investeerder wil het bedrijf doorgroeien in Nederland en daarbuiten. Pseudonimiseer ziet vooral kansen door de komst van de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in 2018.

Naar aanleiding van de invoering van de GDPR zullen veel Europese organisaties maatregelen moeten nemen om te voldoen aan de aangescherpte Europese wet- en regelgeving als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens, is de verwachting.

Marcel van den Heuvel van De Hoge Dennen Capital: ‘Pseudonimiseer speelt hier goed op in door als ‘trusted third party’ diensten aan te bieden om veilig en gecontroleerd persoonsgegevens te anonimiseren en te pseudonimiseren zodat individuele klantgegevens niet meer kunnen worden afgeleid uit de verwerkte data.’ 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-19T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.