Managed hosting door True

Microsoft presenteert blockchain-framework Coco

 

Microsoft heeft een open raamwerk (open framework) voor blockchaintechnologie aangekondigd. Dit Coco (Confidential Consortium)-framework biedt volgens het bedrijf een fundament voor het makkelijker toepassen van commerciële blockchaintoepassingen. Microsoft heeft Coco samen met Intel opgetuigd.

Coco is een innovatieve combinatie van algoritmes en een zogeheten 'trusted execution environment' (tee), zoals Windows Virtual Secure Mode van Microsoft en Intel's Software Guard Extensions (SGX).

Intel SGX bijvoorbeeld is een hardwaregebaseerde oplossing die essentiële delen van een blockchainprogramma isoleert in een besloten ruimte van een cpu of geheugen. Dit maakt het beschermen van code en data gedurende de transactionele processen mogelijk, aldus het Britse ict-vakblad Computing.

Het Coco-framework is compatibel met blockchainplatformen als Corda, Hyperledger Sawtooth en J.P. Morgan Quorum en geschikt voor besturingssystemen en hypervisors die een tee ondersteunen.

Volgens Microsoft kan het Coco-framework het gebruik van blockchain door het bedrijfsleven stimuleren. Nu is de toepassing van deze innovatieve transactietechnologie nog behoorlijk complex. Via het Coco-framework, dat zowel in de cloud als lokaal kan opereren, zijn blockchainprogramma's eenvoudiger uit te voeren en beter te beveiligen. Microsoft claimt dat Coco ruim zestienhonderd transacties per seconde kan verwerken, aldus Computing. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6181459). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×