Grapperhaus geeft starschot cybersecurity-alliantie

Dit artikel delen:

Ferd Grapperhaus, minister van Justitie en Veiligheid, heeft het startschot gegeven voor de zogenaamde Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA). Dat is een samenwerking tussen de Rijksoverheid, het bedrijfsleven en de wetenschap om tot een basis te komen voor de Nederlandse cybersecurity-aanpak.

De minister meent dat de digitale veiligheid in ons land alleen kan worden vormgegeven in samenwerking met en deels ook door de private sector. Hij pleit daarom voor een landelijk dekkend stelsel waarbij publieke en private partijen informatie delen over de laatste cyberdreigingen en de bijbehorende maatregelen. Dit wordt vormgegeven in de zogenaamde Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA), die vorige maand werd gepresenteerd door de minister.

‘We zien al veel initiatieven van bedrijven om Nederland digitaal veilig te maken’, vertelt Grapperhaus. ‘Het groot helpt klein principe, het versterken van de digitale veiligheid van de gehele bedrijfsketen of simpelweg bieden van voorlichting aan midden- en kleinbedrijf. De alliantie moet al deze initiatieven verankeren in Nederland, zodat deze zich als een olievlek over Nederland verspreidt.’

Op 24 mei gaf de minister een startschot aan de NCSA. Deelnemers zijn onder andere Joost Farwerck (KPN), Inge Phillips (Deloitte), Jos Nijhuis (Schiphol), Erik Akerboom (Nationale Politie), Dick Schoof (NCTV), Rob Bertholee (AIVD), Tineke Netelenbos (ECP), Lousewies van der Laan (ICANN), Herna Verhagen (PostNL), Wiebe Draijer (Rabobank) en Hans de Boer (VNO-NCW).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-28T10:11:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.