Managed hosting door True

SaaS-leverancier Friss opent Amerikaans kantoor

Dit artikel delen:
Amerikaanse vlag

De in 2006 opgerichte Utrechtse specialist op het gebied van geautomatiseerde detectie voor fraude, risico en compliance voor schadeverzekeraars, Friss, opent een Amerikaans kantoor in het zakencentrum van Chicago.

De SaaS-leverancier ontving in december 2017 nog een kapitaalinjectie van vijftien miljoen euro van het Amerikaanse Aquiline Technology Growth (ATG) en het Franse Blackfin Capital Partners. Beide experts op verzekeringsgebied. De investering is gebruikt voor productontwikkeling, versterking van de wereldwijde groei en het mogelijk maken van grensoverschrijdende samenwerking tussen verzekeraars. Iets wat nu met het openen van een Amerikaanse vestiging fysiek vorm krijgt.

 

Fraudedetectie

Volgens Friss kloppen steeds meer Noord-Amerikaanse verzekeraars aan bij de SaaS-leverancier voor informatie over de door kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) gedreven fraudedetectie-oplossingen voor acceptatie, claims en speciale zaken. Het aanpakken van fraude krijgt vanuit Amerikaanse verzekeraars nog te weinig aandacht, aldus Friss.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-05T11:53:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.