Managed hosting door True

Kabinet start met Digital Trust Center voor mkb

Dit artikel delen:
Opening

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) trapt het Digital Trust Center (DTC) af. Deze website biedt mkb’ers praktische informatie, advies en tools om veilig digitaal te ondernemen. Het DTC hoopt dat ondernemers hiermee hun online veiligheid verbeteren.

Het Digital Trust Centre werd tijdens Prinsjesdag geïntroduceerd. Toen werd bekend gemaakt dat het kabinet 2,5 miljoen euro in dit initiatief steekt. Met DTC zet het ministerie van EZK in op veilig digitaal ondernemen en goede informatie-uitwisseling tussen de overheid en het bedrijfsleven over cybersecurity.

Het ministerie maakt nu bekend dat de website (www.digitaltrustcenter.nl) live is. Het biedt praktische informatie, zoals vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen en tips en tools voor het veilig omgaan met persoonsgegevens, het maken van back-ups en de beveiliging van het bedrijfsnetwerk.

De website is vooralsnog gericht op mkb’ers. ‘Voor het midden- en kleinbedrijf biedt digitalisering economische kansen’, vertelt Mona Keijzer, staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat. ‘Een belangrijke voorwaarde om deze groeikansen optimaal te kunnen benutten, is een goede digitale weerbaarheid van ondernemers. Het DTC helpt ondernemers om dit zelfstandig te verbeteren.’

In een later stadium hoopt DTC meer branchespecifieke informatie voor veilig digitaal ondernemen toe te voegen en een interactief platform voor informatie-uitwisseling tussen technische experts en ondernemingen te realiseren.

Samenwerkingsverbanden

DTC biedt geen een-op-een ondersteuning, maar moedigt regionale en/of sectorspecifieke samenwerkingsverbanden aan, zodat partijen elkaar helpen bij het veilig digitaal ondernemen. De website wil bijvoorbeeld dat organisaties gezamenlijk een cyberweerbaarheidsnetwerk opzetten, waarin ondernemers met andere organisaties hun digitale weerbaarheid vergroten. Dit kan bijvoorbeeld door kennisdeling, het gezamenlijk in kaart brengen van risico’s en gezamenlijke inkoop van gespecialiseerde diensten.

Het Digital Trust Center heeft een nieuwe subsidieregeling van een miljoen euro opgestart. Dit resulteerde in vijftien inschrijvingen. Na de zomer wordt bekend welke initiatieven aanspraak kunnen maken op de subsidiegelden. Bij succes wordt de subsidieregeling ook in 2019 ingezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-11T11:16:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.