Juniper neemt netwerkbeveiliger WiteSand over

Dit artikel delen:

Netwerkspecialist Juniper heeft de Amerikaanse startup WiteSand overgenomen. Die is gespecialiseerd in nac-tools, waarmee is te bepalen welke apparaten veilig mogen inloggen op een netwerk. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Network access control (nac) speelt een belangrijke rol in netwerkbeveiliging maar steunde tot nog toe vooral op on-premise-hardware die vaak complex was om uit te rollen en te gebruiken en zich lastig liet opschalen. WiteSand loste dat probleem op door nac-tools in de cloud te bouwen. WiteSand monitort verkeer op het netwerk en kijkt na welke apparaten verbinding maken en welke apparaten zich aanmelden. Juniper wil de technologie gaan integreren in Mist, zijn cloudgebaseerd platform voor netwerkbeheer. Mist werd in 2019 door Juniper overgenomen. 

WiteSand heeft zijn hoofdkwartier in San José, Californië en werd opgericht door serial entrepreneur en voormalig Cisco-directeur Praveen Jain. Hij richtte eerder Andiamo Systems, Nuova Systems en Insieme Networks op, die alle door Cisco werden overgenomen en Pensando, een edge computing-specialist. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-16T10:51:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.