Utrechts Codean regelt 4 ton EU-subsidie

Dit artikel delen:

De Utrechtse security-startup Codean ontvangt 400.000 euro Europese subsidie. Het bedrag komt vanuit het zogeheten React-programma van de EU en wordt ingezet voor doorontwikkeling van de toolbox, waarmee security-experts snel kwetsbaarheden opsporen.

Codean werd in 2020 opgericht door ethisch hacker Kevin Valk en serieondernemer Arthur Tolsma. Afgelopen voorjaar ontving de onderneming een investering van een miljoen euro van Tiin Capital en vijf particuliere investeerders. Ook dit geld gebruikte de startup voor doorontwikkeling van het beveiligingsproduct. Daartoe breidde het team bovendien uit van vier naar elf mensen.

Het bedrijf is opgezet vanuit de gedachte dat de trend van digitalisering ertoe leidt dat digitale criminelen steeds meer mogelijkheden zien, aldus Tolsma. Software wordt complexer en het schrijven van veilige software is niet evident. De toolbox is bedoeld als 'review environment', een cloudgebaseerde omgeving voor het controleren en beoordelen van softwarecode.

Codemarkering

Wat de door Codean ontwikkelde toolbox anders maakt dat andere geautomatiseerde securitytoepassingen voor de opsporing van kwetsbaarheden, is dat ontwikkelaars tijdens het ontwikkelproces code kunnen markeren die implicaties heeft voor de security.

'Door het verbinden van deze codemarks wordt een kwetsbaar pad door de 'codebase' gemarkeerd', legde Tolsma eerder uit. 'En dat is het doel van een securityexpert: een pad vinden waardoor een criminele hacker naar binnen kan komen én iets waardevols vindt.'

Het React-programma van de EU richt zich onder meer op digitaal herstel van de regionale economie na de coronapandemie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-12T10:21:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.