Spam-haters krijgen mogelijkheid tot wraak

Dit artikel delen:

Het Israelische bedrijf Blue Secrity geeft spam-haters de mogelijkheid spammers een hak te zetten middels een DDOS-systeem (Distributed Denial Of Service). De bedoeling is klachtenformulieren op sites van spammers te overspoelen met duizenden klachten.

Directeur Eran Reshef van Blue Security zegt dat andere, passieve methodes niet werken. “Nu kun je als individu klagen over de spam die naar je toe is gezonden”, aldus Reshef.

Deze aanpak krijgt veel commentaar van andere anti-spammers. “Het is de slechtste methode die er is”, zegt bestuurslid John Levine van de Coalition Against Unsolicited Commercial E-mail. “Bewuste aanvallen op website zijn verboden.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Inderdaad ga spammers spammen!
Klink erg verstandig!!

Afgezien van de terechte opmerking van John Levine, vraag ik me ernstig af of dit een serieuze wraak-aktie zal zijn; ieder zichzelf respeterend bedrijf heeft wel een firewall staan. Neem bijvoorbeeld het instapmodel van Cisco; de PIX-501, beschikt standaard over DDoS-attack-protection. Ik mag aannemen dat een bedrijf dat zelf spamt er wel voor gezorgd heeft dat hun eigen security dik in orde is.
Naar mijn idee heeft de aktie totaal geen zin.

beetje jammer dat als er ook andere users op die servers zitten,dat hun site ook down kan gaan, en dat hun IP adres op de blacklist komen...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-25T12:29:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.