Securitysubsidie helpt kleinbedrijf over cyberdrempel

Dit artikel delen:

Het Digital Trust Center (DTC) roept, als proef, de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ in het leven. Volgens DTC neemt het kleinbedrijf te weinig maatregelen tegen cyberdreigingen. Financiële ondersteuning zou kunnen helpen.

Micro- en kleine ondernemingen kunnen via de subsidieregeling ‘Mijn Cyberweerbare Zaak’ subsidie krijgen voor de kosten van de aanschaf en implementatie van een of meer cruciale cyberweerbaarheidsmaatregelen. Hieronder vallen het inrichten van backups, een wachtwoordmanager en het laten uitvoeren van een risico-inventarisatie. De subsidie bedraagt vijftig procent van de kosten die een it-dienstverlener rekent, met een maximum van 1.250 euro per aanvrager. Bedrijven kunnen éénmalig een beroep doen op deze subsidieregeling.

DTC, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), stelt dat kleine bedrijven te weinig actie ondernemen om hun cyberveiligheid op orde te brengen. Via een proef wil het aanjaagcentrum bekijken of het wegnemen van een mogelijk financiële knelpunt middels een subsidie hen aanzet tot het nemen van afdoende maatregelen.  

Als uit de pilot blijkt dat financiële steun bij ondernemers de drempel wegneemt om betere maatregelen tegen cyberdreigingen te nemen, dan wordt de subsidieregeling hoogstwaarschijnlijk voortgezet. 

Overigens maakte EZK recent bekend voor de verdere ontwikkeling van innovaties op het gebied van cybersecurity in het mkb bijna een miljoen euro beschikbaar te stellen. Hiervoor is de zogenoemde Cybersecurity Innovation Fund-regeling (CIF-NL) in het leven geroepen.  

Mijn Cyberweerbare Zaak

Het aanvragen van deze investeringssubsidie kan, - 'oktober cybersecuritymaand' -, van 2 oktober tot 1 november 2023. Het beschikbare subsidiebudget voor Mijn Cyberweerbare Zaak is drie ton. Dit budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen totdat het subsidiebudget is uitgeput.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen via de 'CyberVeilig Check' eerst een actielijst met te nemen cybermaatregelen opstellen, voordat ze een it-dienstverlener aantrekken en een subsdieaanvraag bij de RVO indienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-28T11:47:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.