Microsoft treft schikking met spammer

Dit artikel delen:

Microsoft heeft een schikking getroffen met spamkoning Scott Richter. Hotmail-uitbater Microsoft startte in 2003 een rechtszaak tegen Richter en zijn bedrijf OptInRealBig.com met als doel spam uit te wereld te helpen.

Richter zal Microsoft 7 miljoen dollar betalen. De spamkoning heeft beloofd dat hij zal voldoen aan de wettelijke eisen die gesteld worden als hij verder gaat met het versturen van spam. Dat houdt onder meer in dat er alleen nog gebruik gemaakt mag worden van e-mailadressen die via een opt-inregeling verkregen zijn. Daarnaast trekt Richter het verzoek tot faillissement van OptInRealBig.com in. Reden voor dat verzoek was de claim die Microsoft bij de rechter had neergelegd.

Microsoft steekt 5 miljoen dollar van het schikkingsgeld in projecten om de veiligheid van het Internet te verbeteren en spam te bestrijden. Nog eens 1 miljoen dollar wordt besteedt aan een project om kinderen en volwassenen in New York in aanraking te brengen met het Internet. De aanklacht is namelijk ingevoerd samen met openbaar aanklager Elliot Spitzer van New York.

Richter werd in juli van dit jaar verwijderd uit het Register of Known Spam Operaters van het Spamhaus Project. Microsoft verklaart in de afgelopen twee jaar 135 rechtszaken aangespannen te hebben in de strijd tegen spam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-10T10:46:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.