Na Australië ook Google Earth-ophef in Nederland

Dit artikel delen:

De PvdA, het CDA en de VVD willen een onderzoek naar Google Earth. De partijen vinden de satellietbeelden die het programma laat zien te gedetailleerd.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken ziet geen reden voor ‘een grondig onderzoek’ naar het programma waarmee satellietopnames van het aardoppervlak kunnen worden bekeken. De satellietfoto’s zijn ook op andere manier te verkrijgen. Google Earth zou ze slechts combineren.

VVD-Kamerlid Frans Weekers en PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen vinden de houding van Binnenlandse Zaken laconiek. Zij dringen toch aan op een diepgaand onderzoek door veiligheidsexperts.

In Australië was deze week ook al onrust rond website-uitvoering Google Maps. Ian Smith, directeur van de Australische Nuclear Science and Technology Organisation, vroeg Google beelden van de Lucas Heights-kernreactor te verwijderen uit Google Maps en ook uit het Google Earth-programma.

 

De Australische regering verklaart nu echter dat Google Earth geen veiligheidsrisico vormt. De beelden die het programma gebruikt zijn al enkele jaren beschikbaar van andere bronnen. Het aanbieden door Google voegt niets toe aan bestaande informatie, aldus de Australische overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit zou in deze wereld waar we in leven verboden moeten worden. Het is in deze tijd gevaarlijk voor ons allen. Dit moet de lucht uit. Wij beurgers lopen niet rustig meer over straat als vroeger. Het kost een vermogen om ons te beveiligen. En als we er wat aan kunnen doen moet Google Earth de lucht uit.

typisch geneuzel van politieke partijen, ga nu eens echt aan het werk !!

Politieke onzin, dit soort informatie en dan nog vele malen gedetailleerder kan men al sinds de jaren 70-tig op vrij goedkope manier verkrijgen en wel via de overheid zelf (denkaan kadaster, militare landkaarten etc.)
Als google eruit moet vanwege de veiligheid dan gelijk ook de overheid ;)

Dat zei mijn opa vroeger ook al. Het mos nie magge.
Arme Kees. Ik denk dat je over niet al te lange tijd zelfs instant beelden van elke plek op aarde zal kunnen downloaden. Wat je hier ziet zijn oude opnamen die je op alle mogelijke manieren, van andere sites, kan binnenhalen.

Kees

Bravo, blijkbaar hebben de politieke partijen zich voor het karretje van commerciele aanbieders laten spannen! Deze foto's zijn al jaren te koop. Een goede landkaart biedt bijna dezelfde gedetailleerdheid.
Meneer Bosman: uw reactie was sarcastisch bedoeld neem ik aan?

http://nederland.meazle.net
Zoek maar uit :x

Inderdaad, wat een onzin.
Maar ja, we moeten natuurlijk wel begrijpen dat de dames en heren politici in Den Haag de HSL en de Betuwelijn nog altijd plotten met een Bosatlas.

John Molenkamp

In deze tijd gevaarlijk voor ons allen?! Persoonlijk loop ik nog steeds even rustig over straat als vroeger.
Ik begrijp dat sommige mensen (ook politiekers) zich onveilig voelen, maar denken ze echt dat het 'uit de lucht halen' van programma's zoals Google Earth daar ook maar een half procentje verschil gaat op maken?! Neen. dan worden die sattelietopnames gewoon via een andere weg publiek gemaakt.

Gedreven politici zouden hun tijd beter in échte veiligheidsrisico's steken zoals luchthavenbewaking, controle op gevaarlijke -al-dan-niet fundamentalistische weblogs en websites... om maar enkele voorbeelden te geven. Maar zulke muggezifterij is in mijn ogen 'a waste of time' en een zoveelste onnodige verspilling van het zuurverdiende belastingsgeld.

In deze tijd gevaarlijk voor ons allen?! Persoonlijk loop ik nog steeds even rustig over straat als vroeger.
Ik begrijp dat sommige mensen (ook politici) zich onveilig voelen, maar denken ze echt dat het 'uit de lucht halen' van programma's zoals Google Earth daar ook maar een half procentje verschil gaat op maken?! Neen. dan worden die satellietopnames gewoon via een andere weg publiek gemaakt.

Gedreven politici zouden hun tijd beter in échte veiligheidsrisico's steken zoals luchthavenbewaking, controle op gevaarlijke -al-dan-niet fundamentalistische weblogs en websites... om maar enkele voorbeelden te geven. Maar zulke muggenzifterij is naar mijn mening 'a waste of time' en een zoveelste onnodige verspilling van het belastingsgeld.

Ik ben het volstrekt met de heer Bosman eens! Dat Australie en Nederland op Google te zien zijn moest verboden worden. Nederland kan men het beste onder water laten lopen en Australie zou afgegraven moeten worden!

Ik ook! Ik ben er ook tegen!
Bedankt voor de link, Klaas ;)
Ik kwam hier via m'n statistieken.
Maar wat een ge-zeik. Zo moeilijk is Centraal station in amsterdam, of een overvol (voetbal)stadion niet te vinden. Ik denk dat zelfs de meest domme terrorist dat ook wel zonder google earth kan.

Ik ook! Ik ben er ook tegen!
Bedankt voor de link, Klaas ;)
Ik kwam hier via m'n statistieken.
Maar wat een ge-zeik. Zo moeilijk is Centraal station in amsterdam, of een overvol (voetbal)stadion niet te vinden. Ik denk dat zelfs de meest domme terrorist dat ook wel zonder google earth kan.

Waarom zouden beelden verboden moeten worden. Wat een onzin. Wat voor een negatief effect zou dit hebben? Ik zie geen probleem. In de jaren '90 spraken we over geen politie maatschappij moeten we zijn. Als ik om me heen kijk leven we er nu wel in. Nee, Google Earth is een mooi programma. Het moet toch niet gekker worden in deze heksenketel helaas.

Het kabinet zou zich om de echte problemen zorgen moeten maken Ontwikkelingen via internet zijn niet
tegen te gaan typich gebalkenuezel Is er nu echt niets beters te doen?

Weer eens iets typisch voor het de Nederlandse overheid met het opgestoken vingertje in het tijdperk Balkeneinde.
De burger mag weer eens iets niet zien, wat zij voordien graag voor zichzelf (bvd en spionnagediensten) wilden houden.
Gelukkig zijn we (nog) vrije burgers en zijn we vrij in hetgeen we zelf willen weten. Je moet niet kijken; je mag kijken. Dus wat al die zeurkousen over gevaarlijk zijn zeuren is grote onzin.
Het woord verboden staat de laatste tijd naar mijn zin al weer veel te veel in onze nieuwe regels. Laten ze eens in Den Haag de echte problemen aanpakken, zodat er weer een goedetijd aanbreekt.
Overigens zijn er al langere tijd kanalen geopend om soortgelijke beelden te kunnen bekijken.
En Google-earth: BRAVO

jah, laten we nederland van de kaart af halen. Dat is vast erg goed voor de economie. Stel je voor zeg, alle bedrijven op 1 kaart. Nee dat willen we zeker niet! We hebben namelijk al een telefoon boek.

Het lijkt me net zo iets als dat ze TIVO verboden hebben hier. Toen hadden we namelijk al een radio bode. Hoe kan je nou lekker vergrijzen zonder google earth en TIVO? Ik denk zo maar dat onze gratis wifi zal nog wel heeeeeeeel ver weg zal zijn. Het land is zo groot en zo arm, dat kan hier natuurlijk nooit dat zou veel te veel positive economishe effecten hebben. Service begint hier met 0900

ik heb zo het idee dat de eigenaar van de sataliet het nog wel honderd keer scherper ziet
want die kan de krant meelezen als je in je tuin zit, dus wat zeiken die gasten nu
het had van mij wel wat scherper gemogen
ze moeten zich druk maken dat een hoop mensen al een atoombom kunnen maken
je kan toch niets met een luchtfoto voor een aanslag als je niets weet van het doel (intern)
ik heb mijn eigen tuin gezien , maar ik wil mijn verzieten zien
dus scherp maken die beelden
die bom aanslagen in engeland in de metro zijn ook gemaakt zonder sataliet fotos
doei fam.nonkes uit leiden (zh)

Natuurlijk is het zo dat je via Google Earth mogelijk beelden ziet die sommigen liever niet willen, dat je ze ziet.
Maar als ik 's-avonds naar de tv kijk zie ik ook vaak beelden die ik liever niet wil zien. Bijvoorbeeld de gezichten van sommige politici, verschrikkelijk valse, geniepige en kwaardaardige karaktertrekken worden mij dan voorgeschoteld. Door een studie van tientallen jaren heb ik geleerd de karakters achter het gezicht te analyseren. De, bij mij, schaamrood veroorzakende gezichten worden me wel telkens weer ongevraagd getoond. Is dat dan ook niet erg......?

Ghja hoor, de informatie is al jaren lang in boekjes te verkrijgen (en gedetailleerde) alleen nu het op grotere schaal wordt gebruikt, wordt iedereen opeens wakker... Echt zoiets doms van de hoge heren uit Den Haag

Beste Kees Bosman, ooit al eens goed naar een "shot uit de lucht" gekeken? Ooit al eens een 3D-shot gezien? Zelfs 's nachts is deze aarde zo plat als een dubbeltje volgens Google en een flat van 12 hoog is gewoon zo dun als een velletje papier. Daarbij... 's nachts is het volgens mij donker in Nederland en als ik dan de screenshots zie is het gewoon hoogzomer! Wordt wakker en ga nuttige dingen doen!

Inderdaad het politieke geneuzel moet nu eindelijk eens ophouden, helemaal gelijk Kees. Politici zijn gevaarlijk, ook mee eens.
Maar Kees om de heren nu maar direct uit de lucht te halen klinkt mij iets te dictatoriaal in de oren we leven in een vrij land met het recht van hoor en wederhoor.

O, wat dom van mij ik zie dat je Google-Earth bedoelt ... tja als je bang bent dat terroristen iets gaan doen dan stel ik voor dat we de diverse uitgevers van atlassen en kaarten maar eens moeten gaan aanspreken. En die lui die GPS apparatuur verkopen moeten we dan ook opsluiten toch ?

Wie zich niet veilig voelt, heeft vast iets te verbergen (heren politici)

Het is de overheid weer die altijd wat te mekkeren heeft ...
Satellietbeelden waren eerst voorbehouden aan overheidsinstanties, maar met de huidige techniek kan er steeds veel meer. De overheid is nu bang aan het worden dat iets wat zij al jaren doen, nu ook gedaan kan worden door de kleine crimineel of gewoon burgers. Stel je voor zeg, dat je als burger je achtertuin zou kunnen zien... dat is een veiligheidsrisico...

De overheid moet eens in de spiegel gaan kijken, ze lopen veel te hard mee met Amerika. Alles wat ook maar een beetje riekt naar mogelijkheden voor informatieverspreiding wordt de kop ingedrukt onder het mom van terrorismebestrijding. Nog even en iedereen mag naar zijn/haar huisarts om een RFID-chip (http://z.nu.nl/Home/Feiten/tabid/64/feit/1006/Default.aspx) in z'n achterwerk geplaatst te krijgen, zodat er een veilige leefomgeving gewaarborgd kan worden.....

Google Earth is wel chill, maar de beelden moeten wat scherper, zolang het maar foto's blijven vind ik het wel ok,

Ik vind het btw wel zielig dat dit wordt besproken, er zijn wel ergere dingen aan de hand in Nederland. Bijv. drugs, er lopen nog steeds daklozen/zwervers rond, pedofielen, verkrachters, enz.
Mijn vader zegt altijd: jongen, op elke potje past een deksel, huuuh, dat is niet echt van toeassing nu.

De TomTom-kaarten vindt ik eigenlijk ook veel te gedetailleerd. Kunnen we die ook niet aanpassen?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-12T12:14:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.