Shell investeert in Travis Road Services

Shell Ventures steekt geld in het Tilburgse Travis Road Services in ruil voor een minderheidsbelang. Het bedrijf biedt het boekingsplatform Yourtravis.com. Dat verbindt transporteurs met lokale aanbieders van wegdiensten, zoals truckwassen, tankschoonmaak, truckparkeren en reparatie. Met de investering wil Travis binnen Europa verder accelereren.

Het idee voor Travis is ontstaan in de dagelijkse praktijk van een truckwash-onderneming, waarbij men opliep tegen het inefficiënte, dure administratieve proces rondom het vinden, boeken en betalen van roadservices. Door te investeren in technologie, werd jarenlange ervaring omgezet in een innovatieve digitale oplossing. Het boekingsplatform verbindt transporteurs met lokale aanbieders van roadservices.

Inmiddels hebben zo'n vijfhonderd servicelocaties voor transporteurs zich aangesloten bij het netwerk van Travis; ruim zestigduizend truckers maken gebruik van het platform. De Tilburgse onderneming is uitgegroeid van regionale speler naar een internationaal actief bedrijf.

Travis is actief in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken, Spanje, Polen en Oostenrijk en streeft naar volledige Europese dekking in de komende paar jaar. Daarvoor zocht het bedrijf een investeerder en kwam het bij Shell Ventures uit.

Techdeal

'Om een vracht te kunnen inladen en vervolgens van A naar B te rijden, maakt een chauffeur gebruik van roadservices, zoals truckwash en tankcleaning. Het vinden en betalen van deze essentiële diensten was vroeger een handmatig en tijdrovend proces en bracht veel administratieve rompslomp met zich mee, voor zowel transporteurs als aanbieders van roadservices. Travis automatiseert dit proces, wat resulteert in eenvoudige en snelle transacties', zegt Dennis van Veggel, oprichter en algemeen directeur. 'Dankzij ons uitgebreide Europese netwerk kunnen wij de planning van transporteurs optimaliseren en daarmee kosten, tijd en omrijdkilometers besparen.'

De investering in Travis is de tweede techdeal van Shell Ventures in korte tijd. Het durfkapitaalfonds van Shell maakte vorige week bekend dat het kapitaal verschaft aan Asperitas, een Haarlemse aanbieder van immersiekoeling voor datacenters, waarbij koeling plaatsvindt door de it-componenten onder te dompelen in geconditioneerde olie in plaats van ze te ventileren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-09T10:32:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.