Benelux aan de beurt bij restyling Apple Maps

Apple heeft de digitale kaarten van Apple Maps in de Benelux, Zwitserland en Liechtenstein vernieuwd. De kaarten zijn gedetailleerder, de navigatie is verbeterd en bezienswaardigheden zijn beschikbaar in drie dimensies.

Apple Maps, of Apple Kaarten, beslaan meer dan tweehonderd landen en regio's wereldwijd. De fabrikant integreerde de kaarten in veelgebruikte apps zoals foto's, berichten, agenda en weer. Externe partijen kunnen ze ook gebruiken in hun eigen toepassingen. Dit gebeurt met behulp van ontwikkelaarstools MapKit en MapKit JS.

Grootste verandering ten opzichte van de oude versie van Apple Maps is dat de navigatie sneller en nauwkeuriger is. Volgens de fabrikant klinkt de routebeschrijving natuurlijker en is deze gemakkelijker te volgen, met bijvoorbeeld duidelijke aanwijzingen voor voorsorteren. Je kunt jouw locatie op de route eenvoudiger delen met anderen.

Gedetailleerder

Ook worden objecten in meer detail getoond. Dit geldt niet alleen voor gebouwen, maar bijvoorbeeld ook voor parken, luchthavens en winkelcentra. De functie 'Kijk rond' biedt straatbeelden in hoge resolutie. Sommige bekende objecten zijn in 3d te zien.

Android-gebruikers zullen veel van de nieuwe Apple Maps-functies herkennen. De kaarten en navigatie van Google beschikken al langer over vergelijkbare functionaliteit, detaillering, 3d en hoog-resolute straatbeelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Smart Logistics

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-16T11:03:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.