Managed hosting door True

BOM en Freshheads Ventures investeren in Momoyoga

 

yoga ontspannen relaxen vakantie rust sportschool

De Tilburgse startup Momoyoga, leverancier van managementsoftware voor yogastudio’s, haalt financiering op bij de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en Freshheads Ventures. Het wendt het niet nader gespecificeerde bedrag aan voor productoptimalisatie en internationale groei.

Momoyoga is in 2014 opgericht en biedt managementsoftware aan yogascholen. Met de software kunnen yogastudio’s een online-lesrooster aanmaken, betaalvormen instellen en factureren. Daarnaast claimt het de klantvriendelijkheid te vergroten en klantcontact te verbeteren. Dit doordat klanten zich kunnen inschrijven en aan- of afmelden voor een betaalmethode. 

De startup levert sinds 2015 een Nederlandstalige versie (voor Nederland en België). In 2016 is een Engelstalige versie van het platform ontwikkeld. Deze wordt naar eigen zeggen ingezet bij yogascholen in Australië, Japan en het Verenigd Koninkrijk.

Joost Gielen, mede-oprichter van Momoyoga, zegt de financiering van BOM en Freshheads Ventures in te zetten voor verdere internationale groei. Hiervoor zet het bedrijf enerzijds in op marketing en sales. Aan de andere kant gaat het de softwareoplossing toespitsen en optimaliseren voor specifieke landen.

Als voorbeeld noemt Gielen het toevoegen van nieuwe betaalmogelijkheden. ‘Nederlandse yogastudio’s gebruiken vaak iDeal, maar in andere landen is PayPal of creditcard populair. Zo heeft elk land weer eigen kenmerken waar de oplossing op moet worden aangepast.’

Het bedrijf wil geen uitspraken doen over de omvang van de investering. Wel laat het weten dat het om een seed-investering gaat. Volgens de Kamer van Koophandel liggen die investeringen meestal tussen de één en drie miljoen euro.

Freshheads Ventures helpt Momoyoga bij de productontwikkeling en internationale groei. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6167953). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×