Managed hosting door True

Zevende Dutch Technology Week op 4 juni van start

Dit artikel delen:

Ruim honderdvijftig hightechbedrijven, kennisinstellingen en talenten in Nederland laten tijdens de zevende editie van de Dutch Technology Week in Eindhoven (4 tot en met 9 juni) innovaties en producten zien, die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Dit jaar staat talent in de ruimste zin van het woord centraal.

Bezoekers kunnen tijdens de week vol technologische verrassingen zelf zien, voelen en ervaren hoe het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Er staan meerdere evenementen gepland waar jong en oud, scholieren, studenten, professionals en andere geïnteresseerden hun technisch hart kunnen ophalen Zo worden jongeren tijdens de 'Night of the nerds' ondergedompeld in de allernieuwste technologieën, digitale ontwikkelingen en creatieve toepassingen en is er een mogelijkheid om via de 'High tech-ontdekkingsroute' een kijkje in de keuken te nemen van verschillende hightechbedrijven zoals VDL industrial modules, ASML & MMC en de TU/e campus.

Nieuwe projecten en samenwerkingen

Ook worden er tijdens het jaarlijks technologiefeest een aantal nieuwe projecten en samenwerkingen geïntroduceerd, zoals ‘Lancering upgrade NL’, een brede coalitie van bedrijven, kennisinstellingen, overheden en mediapartijen, die vanaf 4 juni de krachten bundelen om heel Nederland mee te nemen in de technologische transitie, een project genaamd ‘micro:bit@DTW2018’ dat de aandacht vestigt op mogelijkheden voor het onderwijs in digitale geletterdheid en computational thinking en zal ‘Brainport talent & skills akkoord’ officieel worden gepresenteerd. Een commitment waar ruim tweehonderd organisaties zich een gezamenlijk doel hebben gesteld om met concrete acties innovaties binnen het onderwijs en ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt te bevorderen. Bedrijven en studenten krijgen tijdens de 'Business & Students-meetup' de kans met elkaar in gesprek te gaan, een lezing of een pitch te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-30T13:36:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.