Dell neemt opslagleverancier EqualLogic over

Hardwarefabrikant Dell betaalt 1,4 miljard dollar voor EqualLogic, een leverancier van opslagproducten. Met de deal, die in januari rond moet zijn, vergroot Dell zijn aanwezigheid op de markt van servervirtualisatie.

Bijna 1 miljard euro of wel 1,4 miljard dollar cash heeft Dell over voor het eigendom van EqualLogic. Dat maakten beide bedrijven gisteren bekend. De overname is daarmee de duurste die Dell ooit deed.

De hardwareleverancier vergroot door de overname zijn aanwezigheid op de markt van servervirtualisatie. EqualLogic biedt namelijk een groot deel van zijn opslagproducten aan in combinatie met virtualisatietechnologie. Mike Artebury, opslagdirecteur bij Dell: "Opslagvirtualisatie zorgt voor vereenvoudiging van de ict en beïnvloedt de total cost of ownership op een positieve manier. Het zal de verkopen van servers en van allerlei bijkomende diensten van Dell stimuleren."

Virtualisatie

Volgens Artebury is Dell niet van plan directe concurrentie met VMware aan te gaan op het vlak van virtualisatie. VMware is voor een groot deel in handen van EMC, een belangrijke partner van Dell. Artebury zegt dat zijn bedrijf de grootste reseller van VMware is en dat de aankoop van EqualLogic een goede aanvulling is en niet zal bijten.

EqualLogic haalde het afgelopen jaar een omzet van 68 miljoen dollar. Maar echt winst heeft het nooit gemaakt, aldus documenten van de U.S. Securities and Exchange Commission van afgelopen augustus. EqualLogic was toen van plan naar de beurs te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-06T10:55:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.