Managed hosting door True

Cisco verkoopt meer FCoE-switches

De verkoop van dataopslagswitches voor storage area networks (san) nam in 2010 wereldwijd met 15 procent toe. In totaal werd er een omzet gehaald van 2,76 miljard dollar. Grootste groeier in dit segment was Cisco, aldus onderzoeksbureau Infonetics.

Netwerkleverancier Cisco zag zijn omzet uit de verkoop van san-switches het afgelopen jaar met zestig procent toenemen. Het marktaandeel steeg daardoor met zeven procent.  Leverancier Brocade is nog steeds de grootste speler in de markt voor san-switches, maar het marktaandeel daalde met zes procent. Op de derde plaats staat QLogic en op de vierde plaats Emulex. Beide bedrijven zagen hun omzet stijgen met respectievelijk tien en twaalf procent.

Fibre Channel over Ethernet (FCoE)

Cisco deed goede zaken met zijn dataopslagswitches die worden gebruikt voor Fibre Channel over Ethernet (FCoE). Deze switches worden steeds vaker in nieuwe datacenters gebruikt voor het verwerken van video en andere datacontent. De verkoop van FCoE-switches steeg in 2010 met tweehonderd procent.

Datacenters gebruiken op dit moment twee soorten dataopslagswitches: aan de ene kant voor het ethernetnetwerk ter ondersteuning voor client server dataverkeer. Ten tweede Fibre Channel san-switches ter ondersteuning van het dataopslagverkeer. De nieuwe FCoE-switches combineren beide technologieën waardoor datacenters kosten kunnen besparen en hun dataopslagnetwerken eenvoudiger kunnen beheren, aldus Infonetics.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3896904). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Kennispartner
Sponsored content 

Rhodix IT Services - UNIX-Linux specialist

Rhodix is een UNIX & Linux specialist voor het MKB en MKB+. We hebben ruim 20 jaar ervaring met IT-infrastructuur vraagstukken. Wij leveren 24x7 support en verzorgen IT-projecten. We zijn een klein en daardoor flexibel hands-on bedrijf met top-techneuten. Lees meer 

Rhodix event 

Wilt u meer weten over Software Defined Storage?

Kom dan naar het Software Defined Storage Seminar 

Doelgroep: IT-managers, CIO, CEO's van MKB(+) bedrijven
Datum: Dinsdag 28 juni 2016
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Amsterdam
Kosten: Gratis


Vacatures Storage

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×