Managed hosting door True

MKB twijfelt aan back-up in de cloud

De meeste kleine en middelgrote bedrijven hebben hun ict-budget voor dataopslag sinds 2010 niet meer zien stijgen. Daarnaast twijfelen ze of ze hun back-up willen verhuizen naar de cloud. De meeste bedrijven willen liever hun back-up in huis houden. Dit blijkt uit een onderzoek van de Amerikaanse dataopslagleverancier Drobo.

Volgens het onderzoek onder 252 internationale ict-beslissers en bedrijfseigenaren heeft 68 procent van de respondenten één of meerdere ict-specialisten in dienst. 99 procent van de ondervraagden willen niet al hun dataopslag migreren naar de cloud. Iets meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat minimaal 75 procent van hun dataopslag voorlopig on-premise blijft. 89 procent zegt niet tevreden te zijn met het mkb-aanbod van de grootste storageleveranciers.

Dataprotectie

De respondenten hebben met name interesse in drie soorten dataopslagdiensten die worden aangeboden door ict-leveranciers. Dat zijn beheer of afstand, dataprotectie en on-premise back-up. Meer dan 80 procent wil altijd toegang hebben tot hun data. Meer dan 75 procent geeft een hoge prioriteit aan on-premise back-up en 83 procent aan dataprotectie.

53 procent van de ondervraagden koopt zijn dataopslagproducten online. Bijna de helft zegt dat de budgetten voor opslagsystemen sinds vorig jaar gelijk zijn gebleven.

Unified storage

Bij grootzakelijke bedrijven wordt in 2011 ongeveer evenveel geld voor dataopslag vrijgemaakt als in 2010. Onderzoeksbureau TheInfoPro zegt dat netwerkgebaseerde dataopslagcapaciteit bij de Fortune 1000-bedrijven dit jaar met 24 procent groeit. Er is hierbij vooral vraag naar unified storage, bijvoorbeeld van EMC en NetApp. 44 procent van de bedrijven zegt meer budget vrij te maken en 31 procent zegt dat de uitgaven stabiel zijn. Deze cijfers komen overeen met onderzoekscijfers uit 2010, aldus TheInfoPro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3969914). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Reacties

Onder het motto "wij van Dreft adviseren Dreft" ?

Met alle respect maar Drobo is een fabrikant van MKB shared storage oplossingen en biedt geen cloud diensten aan. Kun je dan écht een andere uitkomst verwachten van hun onderzoek?

Kennispartner
Sponsored content 

Rhodix IT Services - UNIX-Linux specialist

Rhodix is een UNIX & Linux specialist voor het MKB en MKB+. We hebben ruim 20 jaar ervaring met IT-infrastructuur vraagstukken. Wij leveren 24x7 support en verzorgen IT-projecten. We zijn een klein en daardoor flexibel hands-on bedrijf met top-techneuten. Lees meer 

Rhodix event 

Wilt u meer weten over Software Defined Storage?

Kom dan naar het Software Defined Storage Seminar 

Doelgroep: IT-managers, CIO, CEO's van MKB(+) bedrijven
Datum: Dinsdag 28 juni 2016
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Amsterdam
Kosten: Gratis


Vacatures Storage

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×