Managed hosting door True

Antoni van Leeuwenhoek kiest HDS-opslag van PQR

Het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek (NKI-AVL) Ziekenhuis heeft Hitachi Data Systems (HDS) en partner PQR opgetekend voor een nieuw storageproject. In de komende jaren ondersteunen HDS en PQR het NKI-AVL met de implementatie en migratie van een geheel nieuwe storage-omgeving en de installatie van het Virtual Storage Platform (VSP).

De directe aanleiding van het nieuwe storageproject is de gedeeltelijke vervanging van de huidige opslagsystemen, omdat deze onvoldoende mogelijkheden bieden voor toekomstige ontwikkelingen binnen het NKI-AVL. Het ziekenhuis bestaat uit een wetenschappelijk onderzoeksinstituut en een gespecialiseerde kliniek. Het instituut zocht een partij die hen kan ondersteunen bij het adviseren, leveren en implementeren van een storage-, archivering- en back-upomgeving die mee kan groeien met het toenemende aantal eindgebruikers, patiënten en daarbij behorende explosieve groei van data. In 2010 heeft het instituut diverse storageleveranciers aangeschreven en uiteindelijk voor Hitachi Data Systems en PQR gekozen voor de vernieuwing van hun storage-omgeving.

Wensen en eisen

‘Met de inzet van de HDS-opslagsystemen en het VSP is het eenvoudiger om bestaande systemen over te zetten naar de nieuwe storage-omgeving', zegt Rene Brouwers, it-manager bij het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. ‘Daarnaast biedt de oplossing vele groeimogelijkheden, zonder dat eindgebruikers hier hinder van ondervinden in de dienstverlening.'

De wensen en eisen van het NKI-AVL zijn voornamelijk op het gebied van beschikbaarheid, performance en opslagmogelijkheden. Bij het onderzoeksinstituut bestaat er een enorme behoefte aan dataopslag voor de langere termijn, terwijl bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis  beschikbaarheid en performance een belangrijke een focus is. De toenemende digitalisering van informatie in de zorgsector leidt tot veranderende eisen op het gebied van opslag en bewaartermijnen. Al deze facetten zijn door HDS en PQR meegenomen in de advisering en de uiteindelijke storage-oplossing.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4461147). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Kennispartner
Sponsored content 

Rhodix IT Services - UNIX-Linux specialist

Rhodix is een UNIX & Linux specialist voor het MKB en MKB+. We hebben ruim 20 jaar ervaring met IT-infrastructuur vraagstukken. Wij leveren 24x7 support en verzorgen IT-projecten. We zijn een klein en daardoor flexibel hands-on bedrijf met top-techneuten. Lees meer 

Rhodix event 

Wilt u meer weten over Software Defined Storage?

Kom dan naar het Software Defined Storage Seminar 

Doelgroep: IT-managers, CIO, CEO's van MKB(+) bedrijven
Datum: Dinsdag 28 juni 2016
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Amsterdam
Kosten: Gratis


Vacatures Storage

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×