Managed hosting door True

WD koopt Arkeia Software voor MKB-portfolio

Storageleverancier WD, dochteronderneming van Western Digital Corporation, breidt zijn mkb-portfolio uit door de overname van Arkeia Software. Dit bedrijf levert netwerk back-upsoftware en -toepassingen. Arkeia Network Backup 10.0, dat hybride cloud back-up beschikbaar maakt, is per direct beschikbaar.

‘Met de producten van Arkeia breiden we onze mkb-oplossingen verder uit’, zegt Truus Hoeve, channel marketing manager bij WD. ‘Ondernemingen in het mkb hebben tegenwoordig te maken met steeds meer bedrijfskritische data die moeten worden opgeslagen, gedeeld, beschermd en beveiligd. Onze kleine opslagserver, de WD Sentinel, biedt kleinere bedrijven en werkgroepen al gecentraliseerde back-up- en opslagfaciliteiten. De back-upsoftware van Arkeia geeft met name grotere mkb-klanten een uitgebreide en veelzijdige beveiligingsoplossing.’

Progressive Deduplication

De software, producten en virtuele toepassingen van Arkeia maken back-ups op schijf, tape en in de cloud mogelijk. Dankzij de Progressive Deduplication-technologie van het bedrijf gaat het maken van een back-up naar een hybride cloud sneller doordat er minder bandbreedte nodig is om de back-up sets te dupliceren via wide area networks (wan’s). Arkeia biedt zijn producten wereldwijd aan via resellers en managed service providers.

WD had Arkeia al eerder overgenomen, maar heeft dit stil gehouden. Door het samenvoegen van alle medewerkers, technologie en producten van Arkeia bij WD is de overname afgerond. Arkeia wordt geïntegreerd in de unit Branded Products SMB (gericht op het mkb) van WD. Vooralsnog behouden de producten de naam van Arkeia. De bestaande software en toepassingen worden intact gehouden. Over de financiële kant van de transactie is niets bekend gemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4641987). © Jaarbeurs IT Media.
?

 
Kennispartner
Sponsored content 

Rhodix IT Services - UNIX-Linux specialist

Rhodix is een UNIX & Linux specialist voor het MKB en MKB+. We hebben ruim 20 jaar ervaring met IT-infrastructuur vraagstukken. Wij leveren 24x7 support en verzorgen IT-projecten. We zijn een klein en daardoor flexibel hands-on bedrijf met top-techneuten. Lees meer 

Rhodix event 

Wilt u meer weten over Software Defined Storage?

Kom dan naar het Software Defined Storage Seminar 

Doelgroep: IT-managers, CIO, CEO's van MKB(+) bedrijven
Datum: Dinsdag 28 juni 2016
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Amsterdam
Kosten: Gratis


Vacatures Storage

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×