(MOP) Internationale dag van de systeembeheerder

Dit artikel delen:

Vandaag is het wereldwijd 'Sys Admin Day', oftewel de dag van de systeembeheerder. Zij zijn onmisbaar in de Nederlandse kantoren. Naast het optimaal laten werken van hard- en software spelen ze een cruciale rol in de strijd tegen virussen, internetcriminaliteit en het veilig beheren van data. Daarom zetten we ze vandaag in het zonnetje.

Op vrijdag 27 juli worden overal in Nederland systeembeheerders in het zonnetje gezet op de Internationale Dag van de Systeembeheerder. De systeembeheerder vervult een belangrijke rol binnen een bedrijf, maar krijgt daar niet altijd evenveel waardering voor. Tijd om eens even bij ze stil te staan. En niet op een zwaarmoedige manier, maar op een leuke manier. Eerder deze week vroegen we jullie om moppen en/of anekdotes over systeembeheerders in te sturen. Dat werd massaal gedaan. De redactie maakte (soms brullend van het lachen) een selectie en zet vandaag tussen 10.00 en 17.00 uur ieder uur een nieuwe mop online. Hou het in de gaten!

De volgende mop werd meerdere malen ingestuurd, onder meer door Jan Pebbesma en Marek Zdrojewski:

De systeembeheerder en de manager

Een man vloog in een luchtballon boven het land en besefte dat hij verdwaald was. Hij zag beneden een man lopen en daalde tot hij binnen gehoorsafstand was. "Neem mij niet kwalijk!", riep hij. "Kunt u mij misschien helpen? Ik heb mijn vriend beloofd hem een half uur geleden ergens te ontmoeten maar ik weet niet waar ik ben." De man beneden antwoordde: "U staat in een heteluchtballon en zweeft ongeveer 10 meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 40 en 42 graden noorderbreedte en tussen 58 en 60 graden westerlengte."

"U bent zeker systeembeheerder?", vroeg de man in de heteluchtballon. "Inderdaad", zei de ander, "maar hoe weet u dat?" "Nou", zei de man in de ballon, "alles wat u zegt is technisch gesproken juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald."

De man op de grond zei: "U bent zeker manager?" "Dat klopt", zei de man in de ballon, "maar hoe weet u dat?" "Eenvoudig. U hebt geen idee waar u bent. U weet al helemaal niet waar u naartoe gaat. U hebt iets beloofd terwijl u geen idee hebt hoe u die belofte moet waarmaken, en u verwacht dat ik uw probleem oplos. U verkeert nog steeds in dezelfde positie als voor wij elkaar ontmoetten. Maar op een of andere manier is het nu ineens mijn schuld."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dit is eigenlijk geen mop ... maar al te vaak bittere realiteit. Helaas!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-27T10:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.