Managed hosting door True

Interxion neemt datacenter Vancis over

 

Contract ondertekenen

Interxion neemt het datacenter van Vancis in het Amsterdamse Science Park over. De locatie, die verder gaat onder de naam Interxion Science Park, geeft toegang tot ruim honderd carriers en internetserviceproviders (isp's). Vancis gaat verder als aanbieder van cloud- en hostingdiensten en sluit in het kader van deze overname een samenwerking met Interxion om de colocatie dienstverlening aan zijn klanten te kunnen blijven aanbieden.

Over de waarde van de transactie en of er medewerkers overgaan naar Interxion zijn nog geen mededelingen gedaan.

Het overgenomen datacenter ligt in het connectiviteitshart van Amsterdam, aangezien het de locatie is waar de Amsterdam Internet Exchange is opgezet. Interxion zegt dat het met de overname het aantal carriers in Amsterdam verdubbelt. Bovendien hebben klanten op zowel de campussen van Interxion Schiphol en Science Park nu toegang tot de robuuste connectiviteitsopties van beide locaties, waaronder alle grote internationale carriers, zo'n veertig isp's, alle grote internet exchanges en diverse cloudplatformen.

Het datacenter, dat vanaf heden Interxion Science Park genoemd wordt, is een connectiviteits-hub voor klanten die Nederland en West Europa bedienen. Om en nabij driekwart van de 1800 vierkante meter aan serverruimte is benut en er is in totaal 2.5 MW aan stroom voor klanten beschikbaar. Daarnaast heeft Interxion de mogelijkheid om de capaciteit op het huidige Science Park datacenter verder uit te breiden.

Vancis is in 2008 opgericht als commerciële dochteronderneming van Sara, ict-infrastructuurdienstverlener voor het hoger onderwijs. Toen Sara in 2012 werd overgenomen door Surf, ict-dienstverlener voor het onderwijs, werd Vancis als zelfstandige partij met een eigen raad van commissarissen in de markt gezet (onder houdstermaatschappij Surf).

Om toch de schijn van belangenverstrengeling weg te nemen, besloot Surf over te gaan tot de verkoop van zijn 100 procent-belang in het commerciële bedrijf. Strikwerda Investments, het investeringsbedrijf van de Friese multimiljonair Rinse Strikwerda, werd uiteindelijk eind maart 2016 als koper gestrikt.

De nieuwe eigenaar zette gelijk het mes in de verlieslatende organisatie. Vorig jaar juli kondigde Vancis aan negentien van de 145 medewerkers te ontslaan. Ook liet het bedrijf weten verder in de kosten te willen snijden. De verkoop van het datacenter is zo'n maatregel, al is dit nog niet officieel bevestigd. Het bedrijf heeft nog wel een datacenter in Almere, maar of dat mee gaat naar Interxion is nog niet duidelijk.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5965755). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×