Ictivity vernieuwt infrastructuur Ple1n-gemeenten

Ict-dienstverlener Ictivity gaat de centrale ict-omgeving van de drie Brabantse gemeenten Haaren, Sint-Michielsgestel en Sint-Oedenrode vernieuwen en beheren. Op het gebied van ict, belastingen en p&o werken deze gemeenten samen onder de naam Ple1n-gemeenten. Het contract heeft een looptijd van drie jaar met twee maal de mogelijkheid om met een jaar te verlengen. De Ple1n-gemeenten trekken één tot anderhalf miljoen euro uit voor de vernieuwde ict-infrastructuur, die uiterlijk 1 juli 2013 opgeleverd moet zijn. Over de aansluitende kosten voor het beheer is niks bekend gemaakt.

De drie gemeenten Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode en Haaren zijn een ict-samenwerking aangegaan voor het realiseren van een uniforme, op de toekomst gerichte ict-infrastructuur. Deze moet de kwaliteit versterken, de kwetsbaarheid verminderen en de kosten moeten beheersbaar zijn. Doelstelling hierbij is dat de ict-infrastructuur maximaal bijdraagt aan de dienstverlening voor burgers, bedrijfsleven en andere organisaties die diensten afnemen van de gemeenten.

Het nieuwe werken

Op dit moment heeft elke gemeente nog een eigen ict-infrastructuur. In 2013 wordt er een shared service center gerealiseerd waarbij gemeente Sint-Michielsgestel de hoofdlocatie is en Sint-Oedenrode de uitwijklocatie vormt. Door de inzet van onder andere vdi-technologie voor 550 werkplekken ontstaat er een flexibele en schaalbare omgeving. Hiermee is de technische basis gelegd voor het nieuwe werken. Een aanzienlijk deel van de medewerkers krijgt zo de faciliteit om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken.

‘Het samenvoegen van een drietal ict-omgevingen vraagt om een doordachte aanpak’, meent Wilbert van Beek, commercieel directeur Ictivity Groep. ‘We hebben er dan ook voor gekozen om de nieuwe ict-omgeving in grote mate te standaardiseren zodat het beheer, door deze centralisatie- en virtualisatieslag, vereenvoudigd wordt, Hierdoor zal dan ook tijd en geld bespaard worden. Door de combinatie van de eigen ict-afdeling van Plei1n-gemeenten en de co-sourcingsdienstverlening van Ictivity Groep wordt de continuïteit van de gemeentelijke dienstverlening gewaarborgd.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Weet iemand of dit via een openbare aanbesteding is gedaan? Ik ben benieuwd of er ook rekening is gehouden met open standaarden en met name IPv6.

PLE1N heeft via een openbare Europese aanbesteding de opdracht gegund aan Ictivity. Er is zo veel als mogelijk rekening gehouden met open standaarden. Dit is in een eerder traject onderzocht. Ook is rekening gehouden met uitbereiding in de regio.
Marcel Duffhuis, programmamanager ICT migratie Ple1n.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-18T09:47:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.