ARHS, Cegeka, KPMG, Ordina en Sword leveren IT-diensten

EC gunt mega IT-klus van 450 miljoen euro

Europese aanbesteding Europa vlaggen

Het Eurora-1 Consortium verzorgt de komende vier jaar de it-dienstverlening van de Europese Commissie. Dit consortium bestaat uit ARHS Developments (aanvoerder), Cegeka Group, KPMG Advisory, Ordina Belgium en Sword Group. Deze vijf it-bedrijven nemen zo deel in de ontwikkeling van verschillende informatiesystemen in heel Europa. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en is in totaal goed voor ongeveer 450 miljoen euro.

Dit contract, dat betrekking heeft op Deel 1 van ESP-Desis III, is het grootste en een van de belangrijkste kadercontracten van de Europese Commissie op het vlak van it. Zo’n duizend it-consultants zullen aan de slag gaan binnen de verschillende directoraten-generaal en instanties van de Europese Commissie, voornamelijk in Brussel, Luxemburg, Ispra, Geel, Petten, Karlsruhe, Sevilla en Dublin.

Dankzij het kadercontract ESP-Desis (External service provision for development, studies and support for information systems) kan de Europese Commissie informatiesystemen leveren die een impact hebben op miljoenen burgers, bedrijven en organisaties in Europa. Diensten worden verleend in allerhande domeinen zoals werkgelegenheid, belastingen, landbouw, vertalingen, gerecht, et cetera. Architecten, ontwerpers, ontwikkelaars, business intelligence-experten en deployment managers zullen betrokken zijn bij de opvolging van het contract.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een zeer goed staaltje van 'combined business' waar natuurlijk een gigantisch prijskaartje aan zit die ver boven die € 450M uit zal gaan stijgen natuurlijk. Gefeliciteerd voor de betrokkenen.

Ha ha, dit verhaal sluit mooi aan bij het verhaal van Veldwijk.

Ik ben bang dat de complexiteit weer gigantisch is en we straks als geheel de rekening gepresenteerd krijgen. Men praat hier over gezamenlijke ontwikkeling waarbij meerdere partijen gaan samenwerken in diverse landen en culturen. In mijn ogen zijn dit soort contracten nutteloos en overbodig op de huidige wijze hoe ze nu tot stand komen. Ook wie hier nu precies verantwoordelijk is aan de Eurora kant ben ik ook benieuwd naar.

Toch een mooie opsteker voor je bedrijf als je op Europees niveau mag falen.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-03T10:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.