EZ sluit contract applicatiebouw van 16 miljoen

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft vijf nieuwe ict-partners aangetrokken voor het verrichten van applicatieontwikkeldiensten. Het betreft Atos, Capgemini, CGI, Ordina en Sogeti. Het raamcontract heeft een looptijd van vier jaar en een geschatte waarde van zestien miljoen euro.

In 2011 sloot de Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van toen nog het ministerie van EL&I (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) een raamovereenkomst met drie partijen - IBM, Ordina en Sogeti - voor applicatieontwikkeling én onderhoudsdiensten van bestaande ict-systemen (met uitzondering van onder andere Oracle EBS en geo-informatiesystemen).

Deze vierjarige raamovereenkomst liep afgelopen juli af en moest via een nieuwe aanbesteding worden verlengd. Daarbij lag de focus op alleen ontwikkeldiensten. Dictu voert zelf het beheer en (klein) onderhoud uit van strategische en bedrijfskritische applicaties, terwijl IBM in 2013 via een aanbesteding werd aangetrokken als partij die het beheer en onderhoud van de overige applicaties uitvoert (tot uiterlijk 1 juni 2020).

In de nieuwe aanbesteding ging het om de economisch meest voordelige inschrijving. Uiteindelijk contracteerde de ict-dienst de partijen Atos, Capgemini, CGI, Ordina en Sogeti. Bij EZ is de verwachting dat er jaarlijks gemiddeld vier miljoen euro wordt uitgeven aan applicatieontwikkeldiensten. De vijf geselecteerde partijen moeten steeds in minicompetities uitvechten wie een order kan binnenhalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ontwikkeling door een aantal (externe) partijen en het beheer door een andere (externe)partij. Weinig kans op DevOps :-)
Dit is de keerzijde van aanbesteden als het alleen zo goedkoop mogelijk moet.

Na alle ophef rond de partijen genoemd in bovenstaand artikel bevreemd het mij dat deze partijen weer een opdracht gegund is van de overheid. Slecht gedrag en wanprestatie worden naar mijn mening gewoon terzijde geschoven en men gaat gewoon door. Het wordt hoog tijd voor een frisse wind op it-gebied en de overheid moet eens deze partijen links laten liggen. Er zijn in Nederland voldoende it-organisaties voorhanden om dit soort projecten te kunnen uitvoeren. Ben zeer benieuwd waartoe dit project gaat leiden. We hebben het hier wel over de besteding van publiek geld.

Ook met twee verschillende externe partijen kun je prima DevOps als de contracten daar op geschreven wordt. Als je in de mini-competitie vervolgens enkel het bouwen en opleveren in een test-omgeving als opdracht uitzet dan ben je inderdaar verloren.
En als je een super SLA met diensten handboek in de beheerroute als opdracht uitgezet hebt dan ben je ook verloren ;)

Steeds in minicompetenties :-) uitvechten wie een order kan binnenhalen.

Zembla is godzijdank niet in staat geweest met gebak te gooien, om onschuldige aandeelhouders potdorie hun aandelen weg te zien smelten.
Ik vind dat het nieuwe bestuur van Ordina het van harte gegund is want, 1 de rekening kan naar Zembla die hebben ten onrechte het bedrijf in een kwaad daglicht gezet, en naar een onderzoek van 1,7 miljoen euro is er helemaal niets aan de hand. Prachtig want het terug halen van 8 jaar terug uit een oud bestuur die er immers ook niets aan kon doen van een in de war oud werknemer om zoveel negatieve commotie op te doen waaien.., Ik vind het de Beste ICT er Ordina van Europa en ik weet dat ze in Zweden en Qatar zelfs nieuwe dingen met Unruly is van Joop van den Ende mee bezig zijn.De aandeelhouders worden weer blij, want soms lijkt het er op de Nederlanders jaloers zijn op iemand zijn succes.
Ordina, ik bid elke dag voor al de werknemers en Jolanda Poots Bijl en Stepan Breedveld, en ben beretrots op de mensen!!!

@Brenikmeyer

Als je iets meer hersens hebt dan een doperwt dan ben je slim genoeg om te weten dat niemand hier de schuld van ordinas corruptie schandalen aan de medewerkers wijt.
He is/zijn het foute management en incompetente ambtenaren die zich zouden moeten schamen en aangeklaagd zouden moeten worden en NIET het werkvolk want die wordt dubbel gepakt, eerst door hun bazen bij evt voortvloeiende reorganisaties en dan nog eens als burger die belasting betaald.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-27T11:41:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.