Eurofiber bouwt glasvezelnet Aeres Groep

Leerlingen technologie

Glasvezel-leverancier Eurofiber gaat twintig locaties van Aeres Groep voorzien van glasvezelverbindingen. Onderwijsinstelling Aeres Groep en Eurofiber hebben hier een contract voor getekend. Met de nieuwe verbinding zegt Aeres Groep klaar te zijn voor cloud- en mobiele toepassingen.

Eurofiber zal voor twintig locaties de glasvezel ontsluiten voor Aeres Groep. Hiervan krijgen dertien locaties dubbele, geografisch gescheiden verbindingen. Hierdoor kan het dataverkeer altijd via andere verbindingen doorgaan, voor het geval de ene verbinding naar een hoofdlocatie uitvalt. Hiermee verkleint Eurofiber de kans op onderbrekingen tijdens lessen of examens.  

Met de nieuwe verbindingen zegt de onderwijsinstelling optimaal gebruik te kunnen maken van ict-toepassingen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, zowel in hun datacenter als in de cloud. Steven Verstraten, hoofd ict van de Aeres Groep zegt met deze verschuiving een geleidelijke overgang naar de cloud te maken. Hij zegt dat de vraag naar nieuwe applicaties vraagt om een modernisering van de verbindingen. Er moeten tienduizend leerlingen en studenten van Aeres ongestoord kunnen werken met digitale leermiddelen en snel lesmateriaal en informatie opzoeken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-28T11:15:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.