Managed hosting door True

Wie gunt wat

Rechtspraak huurt voor 80 miljoen ICT in

 

Rechtspraak

De Rechtspraak verwacht de komende vier jaar voor circa twintig miljoen euro per jaar aan ict-inhuur uit te geven. In totaal gaat het om zo'n honderdvijftig tot tweehonderd inhuurkrachten, met name Microsoft- en Oracle-experts. Na een aanbesteding zijn raamovereenkomsten gesloten met de personeelbrokers Linkit, IT Staffing, Between, HeadFirst, Itaq en Ukomst.

De Rechtspraak moet veel inhuren omdat het ict-landschap een grote vernieuwingsslag ondergaat. Er wordt gewerkt aan een nieuwe, multi-kanalen servicearchitectuur en een gelaagde on premise cloudarchitectuur, hoofdzakelijk op basis van Microsoft- en Oracle-technologie.

Daarnaast is het ict-onderdeel Spir-it sinds de starten van het digitaliseringsprogramma Kei (Kwaliteit & Innovatie) zelfstandig software gaan ontwikkelen. Dit gebeurt op basis van de Agile-methode en scrum teams. Spir-it voert hierbij het beleid om externen op het gebied van Oracle en Microsoft langer aan zich te binden. 'Dit is noodzakelijk voor het borgen van de continuïteit omdat veelvuldige wisselingen in scrum-teams het ontwikkelproces in gevaar brengen', stelt de leverancier.

IUC-EZ

De aanbesteding is uitgevoerd door het Inkoop Uitvoering Centrum van het ministerie van Economische Zaken (IUC-EZ), waar de rijksbrede categorie Ict-inhuur is ondergebracht.

De Rechtspraak als organisatie bestaat uit verschillende onderdelen: de rechtbanken en gerechtshoven, het College van Beroep voor het bedrijfsleven, de Centrale Raad van Beroep, het overkoepelende bestuur in de Raad voor de rechtspraak en de landelijke diensten Spir-it (ICT dienstverlener), het Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak (LDCR) en het Studiecentrum Rechtspleging (SSR).
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5966758). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×