Rijksoverheid kan videobellen met Cisco Webex

BIS Econocom en Avit implementeren oplossing binnen 2 weken

Ict-dienstverlener BIS Econocom uit Barendrecht rondt de implementatie van een thuiswerkoplossing bij het Rijk af. Concreet kunnen honderdduizend medewerkers nu via Cisco Webex online-videobellen, ongeacht hun locatie. De implementatie is naar eigen zeggen binnen twee weken gerealiseerd.

BIS Econocom is een aanbieder van audiovisuele en it-totaaloplossingen. De partij voorziet in samenwerking met partner Avit de rijksoverheid van zo’n honderdduizend digitale werkplekken. Onderdeel hiervan is de implementatie van Cisco Webex, een oplossing van Cisco voor web- en videoconferentie en online-vergaderingen.

Digitalisering

De (snelle) implementatie van de videovergaderingsoplossing komt niet uit de lucht vallen. Eind 2019 startte BIS Econocom met Avit al, op basis van een gewonnen aanbesteding, de samenwerking met de rijksoverheid.

Binnen die raamovereenkomst worden de werplekken van drie ict-organisaties van de rijksoverheid (Belastingdienst IV, DICTU en SSC-ICT) gedigitaliseerd. Dit met het doel om iedere rijksmedewerker remote te laten (samen)werken, vergaderen en overleggen. Concreet gaat dat contract over de implementatie van videobellen (een zogeheten videobrug) en standaardisatie en uniformering van de vergaderruimtes.

Corona

‘Niemand heeft kunnen voorzien dat onze oplossingen in zo’n kort tijdsbestek onmisbaar zouden worden; niet alleen om de coronaverspreiding tegen te gaan, maar ook om te zorgen dat het werk binnen de rijksoverheid kan doorgaan’, vertelt Jean Pierre Overbeek, ceo van BIS Econocom. ‘Dat Cisco de Webex oplossing kosteloos ter beschikking heeft gesteld is een prachtig gebaar, waar we dankbaar voor zijn’.

BIS Econocom

BIS Econocom, onderdeel van de Econocom-groep, levert audiovisuele oplossingen voor slimme gebouwen, samenwerking en videoconferencing. De organisatie heeft 220 medewerkers in dienst verspreid over vestigingen in de Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-08T09:48:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.