Wisseling van de wacht bij DUO-leveranciers

Ook aantal voorkeurspartijen beperkt

Dit artikel delen:

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in Groningen heeft de lijst van voorkeursleveranciers bekendgemaakt voor de inhuur van tijdelijke it-professionals. Opvallend is het grote aantal nieuwkomers en afvallers, waaronder grote namen uit de wereld van detachering. Met de Europese aanbesteding is zo’n tweehonderd miljoen euro gemoeid.

De acht winnaars zijn Cimsolutions (in samenwerking met VKA en SLTN), De Staffing Groep, Sogeti, Itaq, Get There Holding, Between Staffing, Seven Stars en Yacht. Dat zijn er twee minder dan nu. Momenteel kent DUO raamcontracten met tien leveranciers.

Van de huidige groep vallen Atos, Cegeka Consulting, Centric, CGI, Ordina en SQL Integrator binnenkort buiten de boot. Cimsolutions, Get There, IT-Staffing en Sogeti mogen blijven. De trend is dat het aantal voorkeursleveranciers wordt beperkt. Voorheen waren er veel meer detacheerders bij DUO betrokken.

De aanbesteding heeft betrekking op inhuurcapaciteit voor het hoofdkantoor in Groningen. DUO Den Haag en kleinere vestigingen in onder meer Rotterdam en Amsterdam huren ict-professionals in via een apart en kleiner contract.

Studiefinanciering en diploma's

De raamovereenkomst gaat in op 1 januari. Op 27 december worden de gegunde opdrachten aangekondigd. De looptijd bedraagt maximaal vier jaar. Ook het Overheidsdatacenter (ODC) Noord, eveneens gevestigd in Groningen, maakt gebruik van deze overeenkomst.

DUO maakt onderdeel uit van het ministerie OCW en verstrekt studiefinanciering voor scholieren en studenten, erkent diploma’s en organiseert examens. Ook het verrijken van onderwijsgegevens tot informatieproducten behoort tot de taak.

DUO is de afgelopen jaren anders gaan werken, zo blijkt uit het Aanbestedingsdocument. De nieuwe werkwijze is gebaseerd op het agile werken, het toepassen van devops met methoden als scrum en kanban. Gewerkt wordt op basis van een backlog. De producteigenaar is verantwoordelijk voor een bepaalde (business)scope. Deze functionaris gebruikt de backlog om inzicht te geven in alle verwachte werkzaamheden op de applicaties die bij die scope horen. Een backlog bevat alle wijzigingen (beleid en beheer) en wensen betreffende een dienst of product. DUO gebruikt VMware als virtualisatieplatform onder de Windows- en Linux-machines. Hiervoor wordt het ESX-platform gebruikt. Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan een cloud-oplossing. Voor de clients wordt VMware vdi ingezet, gecombineerd met Nutanix.

Een groot aantal applicaties wordt momenteel vernieuwd en vervangen. In de periode 2019-2023 worden liefst 35 applicaties vervangen en zes gemoderniseerd. Van nog eens 25 applicaties wordt afscheid genomen. Verder is dit jaar begonnen met de overgang van Windows 7 naar Windows 10. De nadruk komt te liggen op de softskills van medewerkers. Gewerkt wordt in busdevops. Verder is het de bedoeling dat de externe ict’er kennis overbrengen naar intern personeel. Meer wordt ingezet op user experience-coaching van teams. Deze worden begeleid op gebied van ux-design, human centered design en service design. De bedrijfsvoering gaat over naar S4Hana, zo blijkt uit het genoemd document.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-24T11:22:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.