Dictu huurt voor 316 miljoen euro ict in

Dit artikel delen:
Selecteren

De Dienst ICT Uitvoering (Dictu) van het ministerie van Economische Zaken en Koninkrijksrelaties (EZK) huurt de komende vier jaar voor naar schatting maximaal 316 miljoen euro aan ict'ers in. Daarvoor is een raamovereenkomst afgesloten met negen partijen. Het contract ging 23 maart in. Bij Dictu werken circa 1.450 medewerkers (in- & extern).

De raming van 316 miljoen euro is ongeveer van gelijke grootte als de 320 miljoen die Dictu in de afgelopen vier jaar opsoupeerde aan flexibele ict-inhuurkrachten. Naast het consortium Divetro, Bartosz en Linkit zijn nog acht partijen geselecteerd: Cimsolutions, Headfirst, IT-Staffing, iSense Consulting, Between, SynProfs, Ukomst en Itaq.

Voor het consortium en Cimsolutions, Headfirst en IT Staffing betekent de gunning een continuering van de vorige overeenkomst.

Wel loopt er nog een aanbesteding voor een zogeheten detavast-constructie waaraan behalve Dictu, de Belastingdienst, het CJIB en het ministerie van OC&W meedoen. Daarbij wordt een kwartet detacheringsbureaus geselecteerd die relatief onervaren ict'ers aanbiedt. Die medewerkers worden binnen een van de vier overheidsorganisaties gestationeerd en via een verdere opleiding klaargestoomd om in vaste dienst te kunnen treden. Bij deze tender gaat het om een vierjarig contract met een waarde van zo'n dertig miljoen euro. De winnaars zijn nog niet bekend.

Nog meer inhuur

Halverwege vorig jaar sloten de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LVN) overigens nog eens apart van Dictu een vierjarige inhuur-raamovereenkomst voor 140 miljoen euro.

Die ict’ers worden gezet bij de kerndepartementen van het ministerie van EZK, het ministerie van LNV en de daaronder resterende diensten, zoals de ACM, het Agentschap Telecom, de NVWA, het CPB, de Staatstoezicht op de Mijnen, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederlanden Staatsbosbeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Gelukkig neemt hier de overheid ook weer een leidende rol en gooien ze alle ZZP-ers eruit. In het kader van de wet DBA zijn ze niet meer welkom. Dus ik ben erg benieuwd wat de rol gaat van clubs als Sysnprof die uitsluitend ZZP-er verwerkt

@Johan,

"Gelukkig neemt hier de overheid ook weer een leidende rol en gooien ze alle ZZP-ers eruit"? Wat is er mis met ZZP-er zijn? Van waar de aversie tegen ZZP-ers?

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-29T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.