De raming van 316 miljoen euro is ongeveer van gelijke grootte als de 320 miljoen die Dictu in de afgelopen vier jaar opsoupeerde aan flexibele ict-inhuurkrachten. Naast het consortium Divetro, Bartosz en Linkit zijn nog acht partijen geselecteerd: Cimsolutions, Headfirst, IT-Staffing, iSense Consulting, Between, SynProfs, Ukomst en Itaq.
Voor het consortium en Cimsolutions, Headfirst en IT Staffing betekent de gunning een continuering van de vorige overeenkomst.
Nog meer inhuur
Halverwege vorig jaar sloten de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LVN) overigens nog eens apart van Dictu een vierjarige inhuur-raamovereenkomst voor 140 miljoen euro.
Die ict’ers worden gezet bij de kerndepartementen van het ministerie van EZK, het ministerie van LNV en de daaronder resterende diensten, zoals de ACM, het Agentschap Telecom, de NVWA, het CPB, de Staatstoezicht op de Mijnen, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederlanden Staatsbosbeheer.
Reacties
Gelukkig neemt hier de overheid ook weer een leidende rol en gooien ze alle ZZP-ers eruit. In het kader van de wet DBA zijn ze niet meer welkom. Dus ik ben erg benieuwd wat de rol gaat van clubs als Sysnprof die uitsluitend ZZP-er verwerkt
@Johan,
"Gelukkig neemt hier de overheid ook weer een leidende rol en gooien ze alle ZZP-ers eruit"? Wat is er mis met ZZP-er zijn? Van waar de aversie tegen ZZP-ers?