Dustin (Centralpoint) slaat slag bij Road2022-tender

Tot de geselecteerde partijen van de Rijksoverheid Aanbesteding voor Datacenters 2022 (Road2022) behoren SLTN, Dustin (voormalig Centralpoint), Telindus en Protinus IT. Centralpoint, dat in mei de nieuwe naam Dustin kreeg, wist de meeste gunningen binnen te slepen: bij drie van de vier kavels. De totale waarde van deze aanbesteding bedraagt circa 226,8 miljoen euro met een looptijd van drie jaar met een verlengingsmogelijkheid van één jaar.

De deelnemers die deze raamovereenkomst gaan gebruiken, zijn ODC-Noord, DUO, Nationaal Archief, Dictu, de ACM en RDW. De Road2022-tender bestaat uit de volgende vier percelen:

  • Perceel A (server, storage en (hyper)converged infrastructure) is gegund aan SLTN (maximale waarde 82 miljoen euro);
  • Perceel B (network en security & continuity) is gegund aan Dustin (Centralpoint) (maximale waarde 104,5 miljoen euro);
  • Perceel C (cloudservices) is eveneens gegund aan Dustin (Centralpoint) (maximale waarde 8 miljoen euro);
  • Perceel D (Managed services, housing accessoires en working area overstijgend) is gegund aan Dustin (Centralpoint), Telindus en Protinus IT (maximale waarde 32,3 miljoen euro).

Perceel D

Bij perceel D verstrekken de deelnemende partijen die managed services willen inzetten, opdrachten via minicompetities tussen de drie aanbieders. Met 'working area overstijgend' worden producten bedoeld die door technologische ontwikkelingen in verschillende werkgebieden kunnen passen. Zo kan een server door toevoeging van software als firewall worden ingezet en maakt vSAN het mogelijk om een server als storage apparaat in te zetten.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gunde de aanbesteding Road2022 onder regie van de categorie Datacenters van het Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) van OCW.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-21T16:06:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.