IND, COA en DT&V huren meer ict'ers in

Dit artikel delen:
Inhuur

De ict-inhuurtender van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V) is afgerond. Tot de geselecteerde partijen behoren de twee combinaties Seven Stars & Brunel en Linkit & Divetro, en Circle8 (voorheen De Staffing Groep), Between Staffing, Itaq, Cimsolutions, SynProfs en FlexValue. Het betreft een raamovereenkomst van vier jaar met een geraamde totale opdrachtwaarde van 235 miljoen euro. Bij het vorige contract ging het nog om een schatting van 128 miljoen euro.

De IND huurt de komende vier voor zo'n 120 miljoen aan ict'ers in, het COA denkt tachtig miljoen aan ict-inhuur uit te geven en de DT&V voor 35 miljoen euro. Mocht er meer capaciteit nodig zijn, dan is de maximale totale opdrachtwaarde 282 miljoen euro. Boven dit plafondbedrag kan de raamovereenkomst worden beëindigd, blijkt uit het bestek.

De aanbesteding is uitgevoerd onder auspiciën van het Inkoop Uitvoering Centrum EZK (IUC-EZK), onderdeel van  de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Aanleiding was het feit dat per 1 april 2023 de huidige raamovereenkomsten voor ict-inhuur bij de drie onderdelen van het ministerie van Veiligheid & Justitie expireren. Uitgevraagd werden, gebaseerd op eerdere werkzaamheden een pallet aan zogeheten kwaliteitenprofielen voor uiteenlopende werkvelden, variërend van applicatieontwikkelaars, beheerders, data engineers en projectleiders tot aan informatie- en business analisten, testers, functioneel ontwerpers, architecten en netwerkbeheerders. 

De vreemdelingenketen heeft in het bijzonder behoefte aan expertise van Oracle Siebel, Oracle Service Bus, architectuur in brede zin (applicatie, infra, systeem, solution, domein), Java en  informatiebeveiliging en aan datamodelleurs, datascientists en regelanalisten.

Op herhaling of niet

Van de geselecteerde ict-partijen is het voor de combinatie Seven Stars en Brunel de tweede keer dat zij als winnaar uit de bus komt bij deze Europese aanbesteding. Dit samenwerkingsverband werkt met een aantal gespecialiseerde onderaannemers, waaronder Capgemini.

In vergelijking met de vorige mantelovereenkomst gaan ook Circle8, Itaq, Linkit (nu samen met Divetro) en Cimsolutions (nu alleen) op herhaling. De combinaties Bergler, Caesar & Pimarox en Cimsolutions & VKA (Verdonck Klooster & Associates) & SLTN, en de bedrijven SQL Integrator en iSense Consulting keren niet terug.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-14T11:25:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.