Ranshuijsen levert Twente software sociaal domein

Dit artikel delen:

De veertien Twentse gemeenten, de Gemeenschappelijke Regeling (GR) SamenTwente en GR VeiligheidsregioTwente hebben na een aanbesteding gekozen voor het pakket PGAx van Ranshuijsen. Dit zaaksysteem wordt ingezet om regionaal informatie uit te wisselen over casussen in het sociale domein. Het bedrijf Especialisten fungerde de afgelopen twee jaar als projectleider en helpt mee met de implementatie. Het contract heeft een looptijd van maximaal acht jaar.

Officieel betrof het een Europese aanbesteding voor een nieuw Twents Integrale Casuïstiek Systeem (Tics). Doel was om software aan te schaffen waarmee regionaal informatie is uit te wisselen over zogeheten vangnetten. Daar verstaat men in Twente een overlegtafel of thema over waar casussen aan gekoppeld kunnen worden. Voorbeelden van vangnetten zijn hangjongeren, huiselijk geweld, loverboys, verwarde personen, jeugdgroepen, 'Top X' (personen en gezinnen met een multi-problematiek, waarbij er sprake is van ernstige overlast en criminaliteit), veelplegers, beschermd wonen, nazorg gedetineerden, (vroegsignalering) kindermishandeling, huurproblemen, armoedeaanpak, tijdelijke huisverboden, 'code rood '(acuut gevaar) en generieke zorg.  

Een persoon kan onder meerdere vangnetten vallen. De aangeschafte software van Ranshuijsen moet zo'n casus dusdanig inzichtelijk maken dat er is te bepalen welke hulpverlener de leiding neemt.

Ranshuijsen is een Rotterdamse ontwikkelaar van zaaksoftware (cliëntvolgsystemen) voor het sociale domein en de advocatuur. Het bedrijf heeft de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden en de gemeenten Utrecht en Rotterdam als klant. Especialisten is een it-dienstverlener uit Hengelo die overheden bijstaat in digitaliseringsvraagstukken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Blijft voor een bedrijf als het onze bijzonder te zien dat we de Computable hebben gehaald, dank voor het topic!

Met jullie welnemen willen we graag iets toevoegen aan het topic. En dat is dat we mensvriendelijke applicaties ontwikkelen voor het (sociale) veiligheidsdomein, de zorg en het onderwijs. Dat doen we inderdaad voor het team Algemene Gezondheidszorg van de regio Gelderland-Midden en de gemeenten Utrecht en Rotterdam. Maar ook voor 23 Zorg- en Veiligheidshuizen, de gemeente Den Haag en ca. 35 andere 100.000+ en kleinere gemeenten door heel Nederland. De advocatuur is een van onze branches waar we maatwerkoplossingen voor maken.

We kijken ernaar uit samen met de professionals van de 14 gemeenten, en de GR SamenTwente en het Zorg- en Veiligheidshuis Twente de regio veiliger te maken!

Dank en vriendelijke groet,

Joël Smit en Rim Ranshuijsen
Directie Ranshuijsen BV - Mensvriendelijke Software

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-27T12:44:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.