Managed hosting door True

Pilot elektronisch waarneemdossier van start

Dit artikel delen:

In Twente start vandaag de pilot 'elektronisch waarneemdossier huisartsen'. De Twentse leveranciers van zorginformatiesystemen Protopics en Promedico kregen van het Nationaal ICT Instituut in de Zorg (NICTIZ) een typegoedkeuring voor hun systemen.

Door de goedkeuring kunnen Protopics en Promedico als eerste aansluiten op het landelijk schakelpunt. Iedere zorgverlener die wil aansluiten op dit schakelpunt moet gebruikmaken van software met een XIS-typegoedkeuring. Sinds half mei hebben elf leveranciers in samenwerking met het NICTIZ in een laboratoriumomgeving de werking van het landelijke schakelpunt, het elektronisch medicatiedossier en het waarneemdossier huisartsen getest. Het gaat om de leveranciers Chipsoft, E.Novation Lifeline, FarMedvisie, Infotechnology, Isala Klinieken, OmniHis, Promedico, Protopics, Tetra, Uzorg en Verenigde Apotheken Limburg.

“Wat in de pilot in Twente gerealiseerd wordt, is straks een must voor heel Nederland”, zegt Gert-Jan van Boven, directeur van het NICTIZ. Protopics is een bedrijf dat zich toespitst op het exploiteren van een ict-platform ten behoeve van de eerstelijns gezondheidszorg met als doel een belangrijke bijdrage te leveren aan ketenintegratie in de zorg op basis van ASP (application service providing). Promedico is producent van het Huisarts-InformatieSysteem, een pakket dat wordt gebruikt door meer dan 1350 huisartsen in Nederland.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Vacatures bij Nictiz

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-01T09:55:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.