Bouw Elektronisch Kind Dossier ligt voorlopig stil

Dit artikel delen:

Getronics PinkRoccade heeft de aanbesteding van het Elektronisch Kind Dossier gewonnen. De dienstverlener kan echter nog niet beginnen met de bouw van het systeem, omdat Ordina een kort geding heeft aangespannen.

Getronics PinkRoccade is door de Stichting EKD.nl (Elektronisch Kind Dossier) aangewezen als de beoogde winnaar van de aanbesteding van het EKD-systeem. Het is echter nog niet zeker of Getronics PinkRoccade het systeem ook daadwerkelijk zal ontwikkelen. Ordina, een van de afgewezen leveranciers, heeft namelijk een kort geding aangespannen. Beide partijen doen geen nadere mededelingen over de reden van het kort geding.

De Stichting EKD.nl is volgens een woordvoerder ‘niet blij' met het kort geding. "Het is het goed recht van Ordina om een beroep te doen op rechtsbescherming", zegt hij. In afwachting van de uitkomst van het kort geding is het besluit tot definitieve gunning uitgesteld. De stichting gaat er vooralsnog niet vanuit dat de ontwikkeling van het EKD-systeem door het kort geding vertraging zal oplopen. Op 1 juni wordt de zaak behandeld door de voorzieningenrechter van de rechtbank in Utrecht.

Getronics PinkRoccade is gekozen door een beoordelingscommissie, bestaande uit deskundigen uit de Jeugd Gezondheidszorgorganisaties. De uiteindelijke winnaar van de gunning zal het systeem voor het Elektronisch Kind Dossier (EKD) gaan bouwen. In dit dossier houden de jeugdarts en de verpleegkundige van de jeugdgezondheidszorg informatie bij over het kind, zijn gezinssituatie en zijn omgeving. Het EKD wordt op 1 januari 2008 ingevoerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-05-09T09:44:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.