ICT laat patiënt langer thuis blijven

Dit artikel delen:

KPN gaat samen met zorgorganisatie Meavita 'Zorg op afstand' bieden. Dat is een pakket ict-toepassingen waarmee patiënten langer zelfstandig kunnen blijven. Ook bespaart zorgdomotica de zorgverlener kosten.

Zorgorganisatie Meavita Nederland en KPN hebben een meerjarenovereenkomst gesloten voor Zorg op Afstand: een pakket ict-toepassingen waarbij de cliënt thuis zorg ontvangt via beeld en geluid (televisie), ondersteund door meetgegevens, zoals bloedsuikerwaarden. Daarmee wordt het mogelijk om langer zelfstandig thuis te wonen of eerder uit het ziekenhuis naar huis te kunnen. Ook bespaart zorgdomotica de zorgverlener kosten.

Zo kan een consult met een arts of andere zorgverlener op afstand plaatsvinden via de televisie en een breedbandverbinding. Zorgverleners kunnen cliënten op afstand monitoren en ondersteunen via domotica en telemedicine. De cliënt kan gegevens als bloeddruk, ecg en gewicht zelf doorgeven aan de zorgverlener. Ook kunnen cliënten contact maken met familie, lotgenoten en mantelzorgers.

Zorgdomotica is woontechnologie die ouderen en mensen met functiebeperkingen helpt om langer, veiliger en comfortabeler in hun eigen huis te blijven. Voorbeelden van zorgdomotica zijn het via de TV contact leggen met een zorgcentrale, het aanbrengen van schakelaars en trekkoorden voor noodalarmering en biometrische alarmen op basis van bijvoorbeeld de hartslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-12-18T15:35:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.