Managed hosting door True

Baby's krijgen rfid-tag

Dit artikel delen:

In meer dan de helft van de verloskundige afdelingen in de Amerikaanse staat Ohio krijgen zowel moeder als kind een rfid-tag in de vorm van respectievelijk een armband of enkelbandje. Op deze manier hopen de afdelingen te voorkomen dat er baby's zoekraken of aan de verkeerde ouders worden meegegeven.

VeriChip voorziet meer dan de helft van de verloskundige afdelingen in de Amerikaanse staat Ohio van het HUGS-system. Het is bedoeld om te voorkomen dat baby's ontvoerd worden of aan de verkeerde ouders worden meegegeven.

Baby's krijgen een enkelbandje om en moeders een armband. Het HUGS-systeem alarmeert de afdeling wanneer het enkelbandje breekt of wanneer de rfid-tag van moeder en kind niet met elkaar overeenkomen.

Minder waakzaam

Privacybeschermingsorganisatie Consumers Against Supermarket Privacy Invasion and Numbering (Caspian) ageert al tijden tegen VeriChip en is ook tegen HUGS. HUGS zou ziekenhuizen alleen maar minder waakzaam maken, omdat ziekenhuispersoneel te veel op de technologie zou vertrouwen.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.