13 GGZ’s houden mijnQuarant-EPD bij PinkRoccade

Dit artikel delen:

Dertien GGZ-instellingen, verenigd in de gebruikersvereniging Psygis Quarant (GVPQ), verlengen hun samenwerking met PinkRoccade GGZ en zetten hiermee het gebruik en de doorontwikkeling van het elektronisch patiëntendossier (epd) mijnQuarant voort. Tijdens de eerste drie jaar worden de afgesproken performance-indicatoren gemeten en als PinkRoccade GGZ deze in voldoende mate haalt, dan wordt het contract met nog eens twee jaar verlengd.

Naast het epd mijnQuarant gebruiken de instellingen de dienstverlening van PinkRoccade GGZ en eventuele hosting van PinkRoccade Hosting Services.

De dertien leden van de gebruikersvereniging Psygis Quarant die het contract hebben getekend zijn Altrecht uit Utrecht, Antes uit Rotterdam, Arkin uit Amsterdam, Emergis uit Goes, GGz Breburg uit Tilburg, GGZ inGeest uit Amsterdam, GGZ Rivierduinen uit Leiden, Mondriaan uit Heerlen, Parnassia Groep uit Den Haag, Reinier van Arkel uit ’s-Hertogenbosch, Vincent van Gogh uit Venray, Yulius uit Dordrecht en Zuyderland GGZ uit Sittard-Geleen.

Nieuwe wet- en regelgeving

In de samenwerking tussen GGZ-instellingen en PinkRoccade GGZ ligt de nadruk op gebruikersgemak, rechtmatige zorg, samenwerkingen, koppelvlakken, apps en het vergroten van de mogelijkheden in de backoffice om in te spelen op de variëteit in de inkoopafspraken met verzekeraars en gemeenten. Van alle 89.000 GGZ-medewerkers in Nederland werken er 33.000 medewerkers met mijnQuarant.

‘De GGZ-markt is sterk in ontwikkeling en moet voldoen aan veel nieuwe wet- en regelgeving’, meent Michiel Walsteijn, managing director bij PinkRoccade GGZ. ‘Daarnaast moet het inspelen op een grotere behoefte aan informatieveiligheid en privacy. Dat is juist het gebied waar wij sterk in zijn. De komende periode gaan we de nieuw ontwikkelde functionaliteit van de mijnQuarant-suite bij onze klanten implementeren en gaan we het casusgestuurd werken verder optimaliseren en doorontwikkelen.’

Verbeteren bestaande functionaliteiten

Nadat de aanbesteding vijf jaar geleden werd voltooid, hebben de instellingen zich verenigd in Gebruikersvereniging GVPQ, met als belangrijkste doel om te werken aan een casusgestuurd epd.

Betty Kooijman, voorzitter GVPQ: ‘Met verenigingsleden en onze leverancier PinkRoccade GGZ werken we samen om wettelijke kaders, software-implementaties en andere doelstellingen om te zetten in goed werkende epd-oplossingen. Datzelfde blijven we doen in de nieuwe contractperiode, maar we leggen het accent nu op andere punten dan in de pioniersfase. We richten ons minder op nieuwe functionaliteit en meer op het verbeteren van de bestaande functionaliteiten van het epd. We geven prioriteit aan het gebruiksgemak voor de behandelaar en een kwaliteitsverbetering als het gaat om de epd-ondersteuning van het behandel- en registratieproces.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-14T10:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.