Forensische Zorgspecialisten vernieuwt Chipsoft-epd

Dit artikel delen:
zelfzorg ehealth medicijn

De Forensische Zorgspecialisten (DFZS) stapt over op een nieuw elektronisch patiëntendossier (epd). De dienstverlener in forensische zorg vervangt het oude Chipsoft-pakket Ezis voor de opvolger Hix. Na een jaar voorbereiding is het epd inmiddels geïmplementeerd op zeventien locaties van DFZS.

De Forensische Zorgspecialisten (DFZS), waaronder de Waag en de Van der Hoeven Kliniek, is naar één gezamenlijk epd gegaan, te weten Hix van Chipsoft. Het werken van behandelaren van genoemde organisaties in eenzelfde epd moet fouten voorkomen en de overdracht van patiënten eenvoudiger maken.

DFZS zegt met het nieuwe epd meer rolgerichte support en ondersteuning bij het multidisciplinair overleg te krijgen. Daarnaast biedt het meer efficiëntie in het werk, met als resultaat betere zorg voor de patiënten en cliënten. Bovendien moet Hix diverse beheervoordelen opleveren. Zo hoeven gebruikers zich maar eenmalig te registreren en krijgt een behandelaar hulp in de informatievoorziening van het behandeltraject.

Bovendien helpt het nieuwe elektronisch patiëntendossier DFZS om samen te werken met ketenpartners, waaronder het ministerie van Justitie en Veiligheid, zorgverzekeraars, gemeenten en andere organisaties zoals Lister en Philadelphia. Deze partijen hebben geen toegang tot het epd.

Aan de slag met de opvolger

DFZS maakte eerder gebruik van de voorganger van Hix, namelijk Ezis. Deze werd voor de organisatie tot eind 2018 ondersteund. Om de overstap naar Hix te maken, startte de organisatie begin 2018 met de voorbereidingen, waarna vanaf september het implementatietraject daadwerkelijk is gestart. Op 7 december is de implementatie voltooid.

Inmiddels werken achthonderd medewerkers verspreid over zeventien locaties met het epd. Hiervoor zijn tientallen medewerkers in de afgelopen weken getraind. Zie fungeren als vraagbaak voor hun collega’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-19T10:42:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.