Populariteit Mynexuzhealth verviervoudigt

Dit artikel delen:
Dokter met telefoon

Het gebruik van de app Mynexuzhealth is op een jaar tijd meer dan verviervoudigd. Begin 2020 gebruikten 55.000 patiënten de applicatie op hun mobiele telefoon. Nu staat de teller van het aantal downloads van de mobiele app in Vlaanderen op 240.000. Via Mynexuzhealth hebben patiënten toegang tot hun medisch dossier.

Begin 2020 telde Mynexuzhealth 30.000 Android-downloads en 25.000 downloads op iOS. Een jaar later zijn die aantallen voor beide systemen gestegen tot elk 120.000, voor een totaal van 240.000. Naast de mobiele applicatie vonden de patiënten ook hun weg naar de website van Mynexuzhealth, met pieken tot 125.000 unieke bezoekers per maand. Dat aantal is intussen stabiel op 90.000 bezoekers per maand. Patiënten vinden er een overzicht van hun verslagen, medische beeldvorming, facturen en afspraken.

Volgens Gertie Delande, ceo van Nexuzhealth, hielp de app tijdens de coronapandemie een snelle omschakeling in de zorgsector mogelijk te maken. ‘Zo zijn artsen en specialisten in ziekenhuizen van fysieke naar online-afspraken kunnen overschakelen. Dat werd mogelijk door de integratie van videoconsultaties in Mynexuzhealth. Het is daarbij belangrijk om erop te wijzen dat gesprekken tussen patiënt en arts in een it-veilige omgeving plaatsvinden. Daarnaast is de stijging van het aantal downloads toe te schrijven aan de mogelijkheid om Covid-resultaten via de app te raadplegen.’

Nexuzhealth is Vlaams marktleider in het beheer van elektronische patiëntendossiers (epd). Het platform werd opgericht in 2016 door UZ Leuven en Cegeka en bouwt verder op 25 jaar ontwikkeling van het Klinisch Werkstation (KWS) binnen UZ Leuven. Zowat de helft van ziekenhuizen in Vlaanderen werkt met het epd van Nexuzhealth en het daaraan gekoppelde platform Mynexuzhealth dat focust op het delen van informatie met de patiënt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-26T09:33:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.